Sabin Cornoiu, printre cei mai respectaţi români

Sabin Cornoiu este unul dintre cei mai respectaţi gorjeni şi români. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România,  Sabin Cornoiu, este unul dintre experţii din ţară şi din străinătate în domeniul său de activitate. Ca urmare a rezultatelor foarte bune la nivel de judeţ şi datorită experienţei, Sabin Cornoiu a devenit liderul salvamontiştilor din România. În aceste zile Cornoiu este prezent la un Congres de specialitate în Rusia.

„Suntem la Congresul Mondial de Salvare pe pârtii de schi, care se ţine Soci în Rusia, participă o delegaţie de zece salvatori din România, suntem membri ai acestui comitet internaţional. Aceste congrese se ţin din doi în doi ani, prezentăm un material cu privire la pregătirea profesională a salvatorilor montani, iar la toamnă participăm la Congresul Mondial de Salvare Montană care va avea loc în Franţa, acţiuni la care vin circa 300-400 de oameni din 50-60 de ţări cu activitate de salvare montană de pe tot globul, deci cam acesta e impactul. Şi în clipa în care ţi se permite ca ţară să prezinţi un material, înseamnă că ţi se apreciază activitatea”

Implicat în acţiuni la nivel internaţional

„Acţiunile internaţionale la care participăm sunt principalul mod de transmitere a informaţiilor cu privire la noile cercetări şi descoperiri în domeniu, pe care le fac echipele de salvare montană, institutele de cercetări sau producătorii de echipament. E o oportunitate foarte bună să facem acest schimb de experienţă, nu sunt admise decât ţările membre, deci toată informaţia este într-un circuit restrâns, numai la nivelul specialiştilor. Mai mult de atât, în fiecare an se propun noi metode de salvare sau noi echipamente de salvare, acestea intră în testare de anumite echipe, câteodată au fost testate şi de noi, depinde de ce echipe se oferă sau unde se justifică cel mai bine terenul pentru a fi verificate şi, în anul următor, de la stadiul de recomandare se aprobă sau nu includerea lor în activitatea de salvare, deci echipamentele şi metodele de salvare propuse pot fi admise sau respinse de acest for internaţional. România este considerată una dintre ţările cu activitate de salvare foarte bine dezvoltată, suntem recunoscuţi pentru asta, facem nişte salvări foarte spectaculoase şi numeric foarte multe, în schimb nu avem foarte multă cercetare în domeniu, nu avem producători de echipamente de salvare, de asta este foarte important pentru noi să fim acolo, pentru că ne lipsesc cercetarea şi producătorii”, potrivit lui Sabin Cornoiu, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com