S-a încheiat Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”

Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” s-a încheiat cu vernisajul lucrărilor trimise în concurs de către artiștii români, în prezența doamnei secretar de stat în Ministerul Culturii – Diana Baciuna, a criticului de artă Mihai Plămădeală,  a curatorului general -Zuzu Caratănase și a președintelui juriului- Ovidiu Ionescu.

Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” a fost structurată în două etape: s-a deschis, în data de 11 august,  cu vernisajul celor peste 60 de lucrări semnate de artiști din 40 de țări.

În cea de-a doua etapă, a avut loc selecția lucrărilor trimise de artiștii români. Juriul, al cărui președinte a fost Ovidiu Ionescu, artist plastic, conferențiar universitar la Universitatea de Arte din  București, a selectat peste 80 de lucrări . Dintre acestea, au fost premiate lucrările semnate de către artiștii:

* Atena Simionescu, premiul I

* Eva Radu, premiul II

* Ovidiu Felipov, premiul III

Premiul Uniunii Artiștilor.Plastici din România:

* Adriana Lucaciu

 

Premiul de Excelență

* Mircia Dumitrecu

* Ovidiu Petca

 

Premiu special:

* Florin Preda-Dochinoiu

* Cătălin  Negrea

 

Premiul organizatorilor:

* Georgiana Brandt

* Daria-Ana Ionescu-Haidău

Diplome de merit primesc toți artiștii ale căror lucrări au fost selectate în cadrul Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, lucrări care sunt expuse în  această perioadă, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.

Mulțumim partenerilor noștri de la Compania Națională Poșta Română care au tipărit, la Fabrica de timbre, 6 tipuri de cărți poștale cu ocazia Bienalei, având pe avers lucrări premiate. A fost instalat un stand și o căsuță poștală, iar publicul participant la încheierea evenimentului a avut posibilitatea de a trimite celor dragi, cărți poștale. Mulțumim pentru prezență doamnelor și domnilor: Doru Cîplea, Director Sucursala Craiova a Companiei Naționale Poșta Română,  Liliana Popescu, Director Oficiul Județean de Poștă Gorj,  Clementina Neacșu, marketing Sucursala Craiova, Radu Bălan,  președinte Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, Filiala Gorj, Adela Voinea, responsabil vânzări Sucursala Craiova și Adrian Vlădoiu, Oficiul de Poștă Gorj.

Seara de vineri, 30 septembrie  s-a încheiat cu un recital de muzică medievală susținut de trupa „Nomen est Omen”, un proiect muzical coordonat de criticul de artă Mihai Plămădeală.

Partenerii acestui eveniment sunt: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Fundația „Inter-Art” Aiud și Asociația Culturală „Nomen Est Omen” București, Compania Națională Poșta Română,.

Echipa organizatorică a fost formată din: Denisa Șuță- manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, ZuZu Caratănase – artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași,  Ștefan Balog -artist plastic, Președinte al Fundației „Inter-Art” Aiud,  Ovidiu Ionescu- artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte din București și  Florin Stoiciu artist plastic, prof. univ. dr. la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

După încheierea Bienalei, va fi editat catalogul expoziției care va cuprinde texte critice semnate de către domnul academician Răzvan Theodorescu – Vicepreședinte al Academiei Române, prof. univ. dr. habil. dr.h.c. și Președinte de Onoare al bienalei  și de către domnul Mihai Plămădeală- doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com