Românii, chemați să plătească în facturi taxa de adecvanță pentru CEO. Poate, dar să plece sinecuriștii și angajații politic de la companie

10,5 miliarde de lei ar trebui să suporte românii în 10 ani în facturi taxa de adecvanță. În spațiul public au apărut primele informații despre schema de sprijin pentru Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de un mecanism elaborat de o comisie de specialiști din mai multe ministere și de la Complexul Energetic Oltenia. Din primele date, rezultă că pentru a face rost de bani pentru plata certificatelor de CO2, în facturile de electricitate ale românilor, persoane fizice și juridice va fi introdusă o taxă de adecvanță de un nivel modic. În ciuda nivelului redus al taxei este de anticipat o creștere a facturilor cu un procent nesemnificativ, însă, în timp, suma colectată va fi de peste 10 miliarde de lei.

 

Banii ar trebui să asigure finanțarea pentru plata certificatelor de CO2 la Complexul Energtic Oltenia și la celelalte companii care produc energie pe bază de cărbune. Motivația este că fără energia pe bază de cărbune Sistemul Energetic Național ar ceda și nu ar putea funcționa fără pene de curent. Problema este că nimeni nu va fi de acord vreodată să subvenționeze activitatea unei companii plină de sinecuriști și unde se fac angajări politice și unde Corpul de Control al premierului Viorica Dăncilă a scos în evidență anumite nereguli pe mai multe paliere ale activității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com