România rămâne fără curent dacă CEO nu obţine o derogare până în 2024, pentru atingerea indicatorilor de mediu

Atingerea indicatorilor de mediu impuşi termocentralelor pe cărbune din Uniunea Europeană pune la grea încercare nu numai Complexul Energetic Oltenia, dar şi Sistemul Energetic Naţional. Transelectrica a realizat un grafic al lucrărilor care trebuie realizate pentru denoxare, la termocentralele din Gorj şi din Dolj, până în luna august 2021.

Problema este că, dacă se va încerca realizarea implementării noilor tehnologii şi a montării noilor arzătoare până în 2021, Sistemul Energetic Naţional ar urma să fie privat de importante cantităţi de energie electrică, potrivit unui raport al Complexului Energetic Oltenia.

Vor o derogare până în 2024

Conform documentului CEO, atingerea indicatorilor la noxe până în 2021 ar însemna ca între anii 2019 şi 2021 să se priveze Sistemul Energetic Naţional de o cantitate de energie electrică de 1.800 – 2.600 de megawaţi, ca urmare a opririi grupurilor energetice. Complexul Energetic Oltenia cere Comisiei Europene o derogare până în 2024 pentru implementarea noilor tehnologii pentru reducerea poluării. Astfel, ultimele lucrări, prognozate să aibe loc la SE Turceni, ar urma să fie finalizate în luna octombrie 2024. În lipsa derogării, CEO, dar şi România, vor trece printr-o grea încercare. În documentul CEO se admite însă faptul că decarbonizarea este un proces ireversibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com