Romanescu s-a supărat pe PSD că nu i-au dat bani la primărie

A fost aprobat la finalul săptămânii trecute un Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Gorj ce se repartizează integral în anul 2019 comunelor, orașelor și municipiilor din județ, a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale aferentă estimărilor pentru anii 2020, 2021 și 2022 și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale pe anul 2019 şi estimări pe anii 2020-2022. Unele primării nu au primit mare lucru, alte nimic. Alţii câte ceva. Cert este că senzaţia a fost că în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Gorj a fost împărţită pielea ursului din pădure. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se consideră vitregit şi că sunt în pericol cofinanţările. E un semn că fie Romanescu nu a schimbat tabăra politică fie că trebuie să o schimbe?

Ce zice Romanescu

„Municipiul Târgu Jiu primește o nouă lovitură din partea majorității politice, PSD – ALDE. Dezinteresul consilierilor județeni față de noi, cetățenii, se vede din felul în care au împărțit bugetul pe anul acesta: fără o viziune, fără o prioritizare, doar cu nelipsitele interese politice. Astfel elimină orice speranță de progres. Evident că pentru ei aceasta este „normalitatea”! Mai exact, politica intereselor de grup în detrimentul cetățenilor.

O adevărată piedică în calea progresului – o spun ca primar, ca om politic și, nu în ultimul rând, ca cetățean. Municipiul Târgu-Jiu are accesate proiecte pe fonduri europene de 60 milioane de euro, din care municipalitatea are obligația de a cofinanța doar 2%. Nici macar această sumă nu o primim! Ce concluzie putem trage de aici? Când Consiliul Județean trebuie să ne dea din buget 80 de miliarde și primim doar 12 miliarde, despre ce discutăm? Dacă nici când reușim să atragem bani europeni pentru investiții nu avem susținerea care ni se cuvine, încep să-mi pun niște întrebări. Îmi permit și o ironie – fondurile europene sunt mult mai atent monitorizate, ceea ce unora s-ar putea sa nu le convină. Pe noi, pe târgujieni, nu ne deranjează, ba din contră, scutind bugetul local, îmbrățișăm această idee.

Ca să ducă ipocrizia la rang de artă, au intrat în schemă și consilierii locali PSD, ALDE, PSRO (Aurel Popescu, Eduard Lădaru, Ion Butan) care se alătură colegilor lor de la județ și, prin hotărâre de consiliu, cer mărirea salariilor cu 10% tuturor angajaților din primărie! Mă întreb dacă pentru unii frustrările și bătăliile politice nu cumva s-au transformat în prostie! Deja trecem în extreme! Deja se vrea sacrificat un oraș întreg pentru interesele lor meschine. Atât consilierii județeni, cât și cei locali, și aici mă refer la cei majoritari, să înțeleagă odată pentru totdeauna că municipiul Târgu Jiu nu înseamnă Marcel Romanescu, dar nici nu pot sta indiferent și să accept transformarea orașului în tranșeele unui război politic! Fac un apel, pe această cale, către toți factorii decizionali să se maturizeze politic și, cel puțin în situațiile de interes major, să lase culoarea politică la o parte și să ia decizii pentru cetățeni. Dacă tot am primit bani ca pentru o comună, închei prin a mai sublinia un aspect: Târgu Jiu nu este un sătuc – preluăm, ca și reședință de județ, elevi la licee și facultăți din toate comunele, tot aici se află și spitalele, tot aici găsim și miile de navetiști. Tuturor acestor oameni trebuie să le asigurăm infrastructură, mijloace de transport în comun și toate cele necesare.

Sunt conștient că fiecare comună are nevoie de bani pentru investiții, însă împărțirea, ca și operație, nu este la fel de eficientă ca și înmulțirea. Înmulțirea unui partid politic am vrut sa spun.”, potrivit unei postări a primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com