Romanescu, între ALDE, PRO România, PSD şi preluarea puterii în PNL

Problemele lui Marcel Romnescu, primarul municipiului Târgu Jiu, izvorăsc din faptul că joacă politic, deşi ar trebui să joace administrativ şi să încerce să aibă rezultate ca primar, dacă mai vrea un mandat. Este greu de crezut că victimizarea îi va aduce un nou mandat la Târgu Jiu. Încă nu a realizat un lucru, la aproape un an de când a ajuns la primărie: putere fără autoritate nu există.

Aşadar:

PSD nu-l acceptă pe primar, deşi lucrează la docilitatea lui Marcel Romanescu pe varianta Cosmin Popescu.

ALDE trage şi acum de Marcel Romanescu, deşi  liderul PNL Târgu Jiu a reuşit să enerveze şi câţiva aldişti (Lădaru, Negrescu), dar aceştia se vor putea adapta.

Pro România abia ar apuca să pună mâna pe Marcel Romanescu, primar în funcţie, deşi s-ar mai încălzi şi alţi pesedişti pentru locul pe care Romanescu l-ar putea ocupa la Pro România.

Chiar liberalul Puiu Diaconescu a vorbit explicit de plecarea lui Romanescu în 2020 din partid.

Mai este şi varianta în care Romanescu nu va mai candida pentru un nou mandat şi va căuta un loc pe lista PNL, la parlamentare. Şi la acest capitol este aglomeraţie mare în PNL. Este de luat în calcul şi obiectivul secundar al lui Romanescu, acela de a prelua conducerea organizaţiei judeţene, prin lobby la Ludovic Orban(mai este de amintit şi negocierea cu Tăriceanu).

Problema lui Marcel Romanescu nu este însă una politică. Indiferent ce culoare politică ar avea contează doar ce rezultatele va înregistra ca primar la Târgu Jiu până în 2020. Îi va fi greu să negocieze politic fără rezultate notabile, chiar dacă va spera să sensibilizeze electoral din rolul „victimei” majorităţii PSD-ALDE PSRo din Consiliul Local Târgu Jiu.

Nu l-a împins nimeni în cursa pentru primărie, ci a luptat(a pierdut prima nominalizare în favoarea lui Octavian Lupulescu – zis Crăciunescu) să devină candidat şi, ulterior, primar. Şi-a manifestat explicit dorinţa de a conduce ca primar municipiul Târgu Jiu şi a primit votul alegătorilor care îi aşteaptă rezultatele. A mai făcut public faptul că va fi capabil să negocieze în folosul administraţiei cu majoritatea PSD-ALDE-PSRo, deşi e conştient că urmează doi ani electorali şi social-democraţii îl vor toca mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com