Revoltat pe șefii din Ministerul Energiei. Le cere demisia, dacă nu au soluții pentru CEO

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este revoltat pe șefii din Ministerul Energiei, acționarul principal al companiei. Este vorba de Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia. Acesta nu mai înțelege comportamentul acționarului principal care ba susține cărbunele, ba conversia grupurilor pe cărbune la grupuri pe gaze naturale.

„Nu știu ce a declarat domnul Vișan, dar este celebra Strategie Energetică în care se vorbește de cărbune până în 2030. Cel puţin până în 2030 nu se poate renunţa la cărbune. Este pusă în pericol siguranţa sistemului. Trebuie să definim până când păstrăm cărbunele, la ce putere îl păstrăm, corelat cu noi capacităţi pe gaz şi regenerabile. Ar trebui să mai răspundă și domnii aceștia care răspund de destinele energiei să spună situația reală. Până acum o lună două spunea că nu se închide nimic, că până în 2030 nu se închide nimic. Este o situație grea, dificilă. Să își asume totul și să le pună în practică. Să nu ne facem că găsim soluții, ci să le găsim și să le implementăm. Am văzut strategii nemaipomenite, dar nimic pus în practică. Până acum am vorbit de grupul de 600 de megawați și acum de închiderea totală. Afr trebui să își asume răspunderea și să plece acasă. Dacă nu pot să pună în practică, să demisioneze. Să spună că au soluții, dar nu le pot pune în practică”, a mai declarat Gabriel Căldărușe.

Una din soluții ar putea fi modificarea Legii Holdingului și înființarea unei companii de mix energetic, potrivit unei inițiative a Opoziției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com