Revendicările protestatarilor din Piața Prefecturii au ajuns la București

Revendicările protestatarilor din Piața Prefecturii din Târgu Jiu au ajuns la București. Sindicaliștii au transmis setul de revendicări care se referă la modificarea Legii pensiilor, eliminarea certificatelor de CO2 de la CEO și suportarea costurilor de către stat, implementarea unui program de protecție socială la CEO, scutiri de taxe și altele.

Acestea sunt REVENDICĂRILE transmise, încă odată, de protestatarii din Piața Prefecturii din Tg. Jiu, Guvernului și Parlamentului României, la întâlnirea cu noul Prefect al județului Gorj.

Însoțite și de propunerea de modificare a Legii Pensiilor, astfel încât să nu mai fie loc de „INTERPRETĂRI” ale acesteia!!!

Pentru rezolvarea acestor probleme protestăm în Piața Prefecturii de peste 19 luni!

Și vom protesta în continuare!!!

Sperăm ca și celelalte Sindicate, să se alăture acestor proteste, asumate, deocamdată, doar de Sindicatul Energia Rovinari!

Dragi colegi, după cum probabil ați văzut în presă, săptămâna aceasta, în Parlamentul României, au avut loc două evenimente controversate! Unde, aleșii neamului, au demonstrat, încă odată, că sunt acolo doar pentru propriile interese și beneficii!!!

  1. În Plenul Senatului a fost aprobat un proiect de lege, inițiat de UDMR, prin care aceștia își măresc veniturile cu 2000 Ron/Lună!!!
  2. În Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, comisie raportoare, un Proiect de Lege, inițiat de fostul Ministru al Muncii, Doamna Violeta Alexandru, a primit vot nefavorabil! Adică, Comisia de Muncă, va înainta Plenului Camerei Deputaților Raport de RESPINGERE a Proiectului de Lege!!! Cu toate că celelalte Comisii au dat Aviz Favorabil!!!

Ce prevede acel proiect? Simplu… drepturi pentru cetățeni!!! Căci dacă erau drepturi pentru aleșii neamului,  era votat „cu două mâini”!!!

Iată două dintre prevederile acestui proiect de lege:

– la determinarea punctajului lunar de pensie se iau în calcul toate veniturile, pentru care s-au plătit contribuții sociale, inclusiv sporurile cu caracter nepermanent, prime, etc.

– reducerea vârstei standard de pensionare se aplică și pentru fracțiunile de luni sau zile lucrate în Condiții Speciale sau Deosebite de muncă, proporțional cu timpul efectiv lucrat în acele condiții! De exemplu: Dacă ai 10 ani, 11 luni și 28 de zile în Condiții Speciale, în acest moment, beneficiezi de 5 ani de reducere. Restul de 11 luni și 28 de zile se raportează la Condiții Deosebite, dacă există, sau se pierd! Prin noul proiect, ai mai beneficia de încă 5 luni și 29 de zile, de reducere a vârstei standard de pensionare!!!

Dragi colegi, oare cât trebuie să mai suportăm această „dublă măsură”, a celor pe care i-am trimis să ne reprezinte???

Cât timp, minerii și energeticienii din România, trebuie să mai fim umiliți de cei care ar trebui să ne apere interesele???

Vă așteptăm alături de noi, în Piața Prefecturii din Tg. Jiu!!!

Împreună, putem obține aceste drepturi!!!”, conform lui Vasile Tivig, sindicalist din CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com