Revendicările protestatarilor de la Termo Rovinari, discutate astăzi în Comisia mixtă

„Liderii Sindicatului Energia Rovinari, au început un protest spontan la Poarta 1 de la Termocentrala Rovinari din data de 12.11.2108, având 4 revendicări, cerințe ale membrilor de sindicat din termocentrala, dar și a celorlalți salariați din C.E.Oltenia. După cum era de așteptat și alți lideri, dar și salariați s-au solidarizat cu cei din termocentrala respectând statutul FNME care supune așa “Principiile de bază ale F.N.M.E. sunt; UNITATE , SOLIDARITATE, ACȚIUNE.

Respectându-le, ne vom respecta pe noi înşine”.

 

Cele patru revendicări sunt;

– Majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2019;

– Vauchere de vacanță pentru salariații companiei;

– Reevaluarea corectă a locurilor de muncă și încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiții speciale sau deosebite, cu specificarea clară și nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor.

– C.E.Oltenia să fie integrată într-un MIX ENERGETIC NAȚIONAL, promisiune făcută în campania electorală de parlamentarii locali, ai partidelor care susțin și formează actualul guvern.

 

Astăzi, 14.11.2018, la ora 13:00, se întrunește comisia mixtă administrație-sindicate, unde probabil se vor discuta și cele 4 revendicări, ce se va întâmpla rămâne de văzut.

 

Conducerea companiei trebuie sa nu uite ca media de vârsta a salariaților din compania in care ne desfășuram activitatea , este de 49 -50 ani și acești salariați au nevoie de tratamente mai mult ca ori când datorită bolilor acumulate in decursul timpului”, potrivit unei postări a Sindicatului Liber Roşia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com