Restricții ridicate la Târgu Jiu și Novaci

Astăzi, 02 decembrie 2020, în urma analizelor privind incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj efectuate de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a adoptat Hotărârea nr. 63, prin care s-au stabilit următoarele:I. Au fost reanalizate măsurile restrictive stabilite prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj nr. 56 din 18.11.2020 și, având în vedere că valoarea de incidență a cazurilor în ultimele 14 zile în municipiul Tg-Jiu a scăzut, iar în acest moment se înregistrează o valoare mai mare de 1,5 îmbolnăviri la 1000 de locuitori, dar mai mică de 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori (1,73), au fost ridicate anumite măsuri restrictive, începând cu data de 03.12.2020, ora 00:00, stabilindu-se următoarele:
1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;
2. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;
3. Măsurile prevăzute la pct. 1 şi pct. 2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
4. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
5. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;
6. Se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.
Aceleași măsuri au fost stabilite pentru localitățile Mătăsari (1,61) şi Motru (1,55), unde, în continuare, se înregistrează o incidență mai mare de 1,5 îmbolnăviri la 1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000.
II. Având în vedere că valoarea indicelui de incidență a cazurilor în ultimele 14 zile în localitatea Novaci a scăzut la incidența mai mică sau egală de 1,5/1000 de locuitori (a scăzut de la indicele 3,17, la indicele 1,23), se stabilesc următoarele măsuri începând cu data de 03.12.2020, ora 00:00:
1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
2. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
3. Măsurile prevăzute la pct. 1 şi pct.2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
4. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
5. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
6. Se permite organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, cu respectarea măsurilor şi a limitelor stabilite în conformitate cu art. 1 punctul 8 din Anexa 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Măsurile restrictive stabilite prin Hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj au o valabilitate de 14 zile de la data intrării în vigoare și nu exceptează obligativitatea respectării măsurilor restrictive stabilite la nivel național!
Pericolul nu a trecut, încă mai avem localități la nivelul județului Gorj unde se înregistrează o incidență mai mare de 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori și este foarte important să rămânem cu toții prudenți și să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii a noului coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com