Remember pentru Eroul jandarm GEORGE MARCHIŞ, ucis la Târgu Jiu

Pe 13 noiembrie s-au împlinit 18 ani de la tragicul eveniment petrecut la o discotecă din municipiul Tg-Jiu, în urma căruia eroul jandarm sublocotenent post mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa pe timpul executării unei misiuni de ordine publică.

În fiecare an în amintirea eroului jandarm, s-au desfășurat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, slujbe și rugăciuni religioase, fiind păstrate momente de reculegere şi depuse coroane și jerbe de flori la monumentul eroului jandarm amplasat în curtea unității cât și la placa comemorativă dispusă în centrul municipiului Tg-Jiu.

În sala de tradiții este amplasată GALERIA EROILOR în care este expus un fotodocumentar, prin care sunt exemplificate detaliile tragediei întâmplate în urmă cu 18 ani.

În anul 2016, unitatea a fost vizitată și de fratele eroului jandarm, care, împreună cu familia și alte rude au dorit să vadă monumentul și alte amintiri referitoare la slt. P.M. Marchiș George Răzvan, iar unul dintre copiii săi poartă numele eroului jandarm.

Fapta eroului nu va fi uitată de colegii jandarmi, care îl vor omagia an de an.

 

Eveniment tragic

În ziua de 10.11.2000, în jurul orei 23.00, George Marchiş Răzvan, militar în termen la Jandarmeria Gorj, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu-Jiu, el făcând parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist-jandarm, au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată în Complexul Parâng.

La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap.

Acesta fost preluat și internat la Spitalul Municipal Tg-Jiu cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost transferat la Spitalul Craiova pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, însă cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13.11.2000, George Răzvan Marchiş a decedat.

Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă George Răzvan Marchiş, prin Ordin al Ministrului de Interne din data de 13.11.2000, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.

Pentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din Municipiul Tg-Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu, Titlul de ,,CETĂŢEAN DE ONOARE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com