Regele Mihai I va fi înmormântat noaptea!?

Presa argeșeană o critică pe Principesa Margareta care a anunțat că se va respecta tradiția, în privința funeraliilor.  Totuși, conform programului oficial, funeraliile Regelui Mihai I al României nu vor respecta toate regulile impuse de gradele acestuia, de faptul că vorbim de un fost șef de stat și ultimul mareșal în viață al României. Așadar, vom asista la o răsturnare de situație în privința funeraliilor fostului suveran.

„Iar dacă ieri Principesa Margareta anunța că va respecta tradiția, acest lucru nu mai este valabil astăzi (n.r. – 6 decembrie) după ce a fost anunțat programul oficial în care nu se aduce vorba de tradiția trenului regal. Nici regulile nu mai sunt respectate pentru că în program nu se vorbește de afetul de tun pe care trebuia depus sicriul ultimului mareșal în viață al României”, scrie ziarulprofit.ro.

Directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache, îi atacă pe membrii Casei Regale, despre care spune că arată, prin acest program, lipsă de respect față de Regele Mihai.

„Programul arată clar că nu se respectă tradiția pentru că nu va fi adus cu trenul și nu se respectă regulile pentru că nu va fi pus sicriul pe afet de tun. În plus, nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva, ca o înmormântare să aibă loc noaptea, cred că este chiar împotriva tradiției ortodoxe. Îmi pare rău să spun că, de această dată, lipsa de respect față de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale” a afirmat Ștefan Dumitrache.(Bugetul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com