Realitatea din cariere vs. Disputele pe tema protestului SMEO

Iniţiativa liderilor SMEO de a intra în greva foamei a fost criticată de unii şi apreciată de alţii. S- a spus că în spatele protestului este Laurenţiu Ciurel şi multe alte variante. Realitatea în care trăiesc minerii din cariere este însă una despre care nu se vorbeşte. Viaţa salariaţilor este pusă în pericol şi au ajuns să scoată bani din buzunar pentru a face unele reparaţii.

Femeia care a intrat în greva foamei

Printre cei 40 de angajaţi care au intrat în greva foamei, în faţa sediului CEO a fost şi Elena Oproiu, lider de sindicat la cariera Poiana. A spus adevăruri, pe care mulţi sindicalişti bărbaţi, nu le-au spus public. „Oamenii nu au maşini în cariere, de obicei, nu au scoabe să bată… se duc să cumpere din banii lor să bată la cauciucuri, la benzi. Nu mi se pare normal, iar cei care pe noi ne ignoră, să coboare acolo jos în carieră, să vadă cum sunt condiţiile , să vadă cum oamenii merg pe jos prin nămoale . Acolo se vede adevărata realitate. Îi rugăm să- şi întoarcă faţa şi către noi, că stăm acolo jos în nămoale. Mergem şi 3 km pe jos, prin nămoale. Nu mă plâng neapărat pentru femei, pentru toţi. Nu poţi din banii pe are îi iei, să investeşti in materiale,” a spus Elena Oproiu. Aceste lucru se întâmplă în condiţiile în care Sorin Boza spunea în presa naţională ca planul de investiţii din aceste an este realizat în proporţie de 80%.

De ce insistă SMEO cu majorări salariale în decembrie

Se pare că liderii de sindicat de la SMEO vor să profite de perioada în care CEO este pe profit, pentru că dacă ar aştepta până anul viitor, când se va încheia anul financiar, respectiv în aprilie, societatea ar putea fi pe pierdere la acel moment, din cauza certificatelor de CO2 care se tot scumpesc. Gabriel Cădăruşe spune că SMEO vrea câte 200 de lei pentru fiecare salariat de la 1 decembrie. Dacă SMEO ar fi fost la fel de vefement şi pe vremea lui Ciurel, poate acum ar liderii de sindicat ar fi fost mai credibili. Altfel, vor rămâne tot timpul cu această ştampilă şi cu o îndoială în privința demersurilor lor, aşa cum se va întâmpla şi cu FNME, după ce Boza îşi va încheia mandatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com