Război între primar, Aparegio și liderii rromilor din Târgu Jiu

Un nou conflict a izbucnit între primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, liderul Partidei Rromilor Gorj, consilierul județean Nelu Pavel, și directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrașcoiu. Motivul este legat de decizia de a debranșa recent două străzi din municipiu, pentru că proprietarii câtorva gospodării nu au plătit apa. Este vorba de cetățeni de etnie rromă. Edilul susține că este vorba de un conflict politic și îl critică pe Nelu Pavel, liderul rromilor din Obreja. Aparegio Gorj are perioade în care sistează apa pentru neplată. Romanescu susține că doar cei care nu plătesc trebuie debranșați și nu toți cetățenii. Din acest motiv, este necesar ca toate locuințele să fie contorizate individual.

„Două străzi din Târgu Jiu, locuite, în mare parte, de membri ai comunității rome, au fost debranșate în această dimineață de la alimentarea cu apă de către APAREGIO. Este o situație neplăcută pentru acele familii, mai ales că nu toți cei afectați erau rău platnici, dar, pentru că societatea nu a trecut în zonă la contorizare individuală, toată lumea a trebuit să suporte lipsa apei.

Mizerabil este, însă, gestul lui Nelu Pavel, unul dintre liderii romilor, consilier județean și membru PSD. Personajul în cauză a găsit de cuviință să arunce vina în curtea Primăriei Târgu Jiu, acuzând motive politice. Individul ”uită” că nu primăria face debranșări, ci APAREGIO, societate controlată de colegul său din PSD, Traian Pătrășcoiu și la care acționar majoritar este Consiliul Județean Gorj, al cărui membru este Pavel și unde PSD deține majoritatea.

Dacă Nelu Pavel ar mai avea vreo urmă de decență, ar putea recunoaște că nu a ridicat un deget să-i ajute pe membrii comunității sale. Ar fi putut să-i ajute pentru că este consilier județean, membru PSD, iar societatea care furnizează apa se subordonează Consiliului și e condusă de un pesedist. Este mai simplu, însă, să scapi de oamenii care vin să-ți ceară ajutorul dând vina pe alții.

Adăugăm, de asemenea, încă o problemă la lunga listă de la APAREGIO – lipsa contorizării individuale. Nu numai pe acele străzi din Târgu Jiu se întâmplă ca mulți oameni să sufere din cauza a doi-trei rău platnici. Încă avem blocuri în oraș unde nu s-a trecut la contorizare individuală și unde se oprește apa doar din cauza unei persoane. Bineînțeles, aceste probleme nu sunt prioritare pentru APAREGIO. Sunt angajați acolo care sunt ocupați cu lucruri mult mai importante acum – vin sărbătorile, se pregătesc bagajele pentru destinații exotice și nu e timp de pierdut cu cetățenii din Târgu Jiu care nu au norocul să se afle pe listele cu pile ale PSD.”, potrivit lui Marcel Romanesc, edilul din Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com