Război electoral PNL – PSD pe tema COVID și a gunoaielor

Război între PNL și PSD pe peturi și COVID. Liberalii acuză că în timp ce numărul gorjenilor infectați cu SARS-CoV-2 a depășit 400, președintele CJ Gorj Cosmin Popescu și prefectul Cristinel Rujan se comportă ca și când nu ar exista COVID-19. Potrivit unui comunicat, Partidul Național Liberal, filiala Gorj, solicită președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și prefectului de Gorj, Cristinel Rujan, să ia măsurile necesare pentru limitarea îmbolnăvirilor și să informeze cetățenii despre riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19. Felul în care președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și prefectul în funcție Cristinel Rujan – anunțat recent membru PSD, gestionează criza de sănătate arată că cei doi împărtășesc crezul conducerii centrale a partidului, care a măcelărit legislația, ceea ce a determinat creșterea exponențialâ a numărului de români infectați, conform comunicatului.

„Peste 400 de persoane care aveau COVID-19 s-au externat la cerere din spitalele din România, deoarece PSD a făcut în așa fel încât acest lucru să fie posibil.

Comportamentul liderilor PSD de la nivel național, care susțin că „virusul nu există”, „sunt cazuri inventate”, „nu trebuie să purtăm mască” sau „guvernul trebuie să oblige populația să consume vitaminele C și D”, a fost replicat și în Gorj.

De asemenea, tot parlamentarii PSD  amână legea care reglementează carantina.

”Sâmbătă, 11 iulie, au fost raportate 405 cazuri de coronavirus în Gorj, iar Cosmin Popescu și Cristinel Rujan, cei care conduc județul, făceau campanie electorală. Am văzut imagini cu ei și niște saci de gunoi. S-a văzut acum eficiența și interesul lor. Îmbolnăvirile au fost ținute în frâu câtă vreme măsurile Guvernului nu au fost sabotate de majoritatea parlamentară iresponsabilă PSD-PRO România- ALDE, girați de Avocatul Poporului. Nu am văzut pesediști în Gorj care să facă minimele recomandări de purtare a măștii ori păstrarea distanței. Fac un apel la gorjeni să fie prudenți pentru că pericolul nu a trecut, să poarte mască, să aibă grijă de ei și de cei din jur!”, a declarat Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Replica PNL

PSD recomandă ca PNL Gorj să nu își mai ascundă gunoiul sub preș!

„PNL Gorj dă dovadă, în continuare, prin reprezentantul său de frunte, Dan Vîlceanu, de o crasă lipsă de bun simț și de o lipsă de preocupare îngrijorătoare, din partea unui partid de guvernământ, față de problemele reale pe care cetățenii le întâmpină.

Până și un deputat de „talia” lui Dan Vîlceanu, european până în măduva oaselor, ar trebui să știe că PSD curăță mizeria și pe timp de epidemie, chiar dacă PNL încearcă să ne convingă că este mai bine să o ascundem sub preș.

„Ce nu a priceput deputatul Vîlceanu din ceea ce au făcut domnii Cristinel Rujan și Cosmin Popescu, alături de mulți alți gorjeni, este că au participat la o acțiune mai mult decât necesară. Și asta deoarece recentele inundații au lăsat în urma lor munți de gunoaie, iar canicula din ultimele zile făcea imperios necesară colectarea lor, atât pentru a fi protejată sănătatea populației, cât și a mediului înconjurător”, a declarat președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

Mai mult, ce nu a înțeles deputatul Vîlceanu este că nu e ca și cum participanții la acțiunea de ecologizare de la barajul Vădeni s-ar fi strâns într-un birou, din vreo instituție publică, pentru a da pe gât pahare de whisky și a fuma. Au întreprins o acțiune utilă pentru comunitate și mediu, dând dovadă de spirit civic și altruism într-o zi de week-end în care ar fi putut opta să facă orice altceva.

În concluzie, le recomandăm liberalilor în general, nu numai celor gorjeni, să nu își mai ascundă gunoiul sub preș! Să învețe să facă mai mult pentru societatea pe care pretind că vor să o guverneze și mai puțin pentru folosul propriu și al clientelei care gravitează în jurul banilor publici pe care PNL îi administrează.”, potrivit unui comunicat al PSD Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com