Raport oficial: Termocentralele CEO, singurele din România care respectă indicatorii de mediu

Doar grupurile energetice ale Complexului Energetic Oltenia funcţionează legal şi respectă indicatorii de mediu. O spune chiar organizaţia Greenpeace într-un comunicat de presă în care aminteşte şi faptul că la Turceni ar fi două grupuri cu probleme. În rest, doar o termocentrală de la Iaşi şi restul grupurilor energetice de la CEO funcţionează legal. Este vorba de patru grupuri la Rovinari, două grupuri la Işalniţa, patru la Turceni şi două la Craiova.

„Doar termocentralele din Iași (o unitate), Rovinari (4 unități), Ișalnița (2 unități), Craiova (2 unități) si o parte de la Turceni (4 unități) pot funcționa legal, acestea deținând o autorizație integrată de mediu valabilă, iar emisiile se încadrează in limite datorită așa numitelor derogări – scutirea de la îndeplinirea obligațiilor legale de reducere a poluării, sub forma unui angajament de a închide sau retehnologiza termocentrala până la un anumit termen stabilit. Anul 2017 aduce noi reglementări privind emisiile, odată cu adoptarea de către Comisia Europeană a noilor concluzii privind cele mai bune tehnici disponibile care trebuie să fie implementate și în România în următorii patru ani. Noile reglementări, mai restrictive, cu care operatorii economici vor trebui să se conformeze până în 2021, presupun lucrări de retehnologizare a termocentralelor pe cărbune sau închiderea lor”, potrivit unui comunicat al Greenpeace.

One thought on “Raport oficial: Termocentralele CEO, singurele din România care respectă indicatorii de mediu

  • 30 ianuarie 2018 la 11:35
    Legătură permanentă

    Acel comunicat a fost întocmit in 2017 si poate Fi descarcat de pe Greenpeace România. Adevarul este ca 2 grupuri de la Turceni si doua de la Rovinari, deoarece au beneficiat de perioada de conformare, conform Tratatului de aderare la UE, pentru înlocuirea arzatoarelor in vederea reducerii emisiilor de NOx. dar nu le-au înlocuit, începând cu 01.01.2018 numai au voie sa funcționeze. A se studia Autorizația integrată de mediu si Tratatul de Aderare. Deci din data de 01.01.2018 funcționează ilegal fără autorizație de mediu. Ar trebui sa reveniti cu o erata la articol .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com