Raport exploziv al ANAF! Se scufundă corabia cu directori din Primăria Târgu Jiu?

Un raport al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF) desfiinţează pur şi simplu o achiziţie făcută de echipa social-democratului Florin Crâciumaru. Un control al ANAF derulat anul trecut la Primăria Târgu Jiu şi care viza un contract dubios de achiziţii, din anul 2011, poate avea urmări deosebit de grave. Vizaţi de raportul de control sunt fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, directorul tehnic Marius Ionescu, directorul economic Narcisa Cristea şi directorul Serviciului de Gospodărire Comunală, Ionuţ Jilăveanu.

Inspectorii ANAF au lăsat recomandări clare

Potrivit raportului, contractul de achiziţie viza cumpărarea de ornamente de iarnă pentru împodobirea oraşului de sărbători. Suspiciunea este că au fost făcute achiziţii la preţuri mult mai mari decât cele de pe piaţă şi au fost realizate plăţi nelegale către o firmă din Târgovişte. În cauză a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Interesant este că raportul de control precizează clar cine sunt persoanele implicate în întreaga afacere cu banii publici şi care sunt sumele de recuperat. Este vorba de peste 3 milioane de lei. Suma ar fi însă mult mai mare, potrivit reprezentanţilor PNL Gorj, care au prezentat raportul ANAF într-o conferinţă de presă.

Nici oameni, nici utilaje

Reprezentații ANAF au descoperit faptul că firma din Târgoviște nu avea nici utilaje pentru a realiza lucrările prevăzute de contract. Mai mult, liberalul susține că raportul întocmit de ANAF a fost ținut ascuns de către angajații primăriei, deși ar fi trebuit să fie prezentat în cadrul unei ședințe de Consiliu local. Ornamentele de iarnă ar fi fost vândute cu adaosuri uriaşe către Primăria Târgu Jiu, mai susţine Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj.

Romanescu trebuie să ia măsuri

Actualul primar din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, trebuie să prezinte raportul ANAF în şedinţa Consiliului Local şi să se decidă recuperarea sumelor care ar fi fost plătite nelegal. Dacă nu va face acest lucru, Romanescu ar putea fi tras, de asemenea, la răspundere pentru ce a făcut echipa de directori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com