Punctul de vedere al CEO legat de prăbușirea unui mal de pământ peste un excavator

In data de 02.09.2020, la Cariera Jilt Sud, in timp ce excavatorul E1400-01 functiona la treapta nr.3, din frontul de lucru s-a desprins o portiune de material care, in cadere, a lovit cabina de comanda a excavatorului, rupand sistemele de prindere, ceea ce a dus la caderea acesteia pe sol.

Excavatorul lucra conform monografiei de lucru emise de catre conducerea carierei.

Lucratorul care se afla in cabina excavatorului a fost accidentat, suferind leziuni la antebratul drept. In momentul de fata se afla in afara oricarui pericol.

Mentionam ca astfel de fenomene geo-miniere ce conduc la desprinderea materialelor din taluzul lateral sunt cauzate de microfisuri sau discontinuitati/variatii ale constitutiei masivului de roca, precum si de prezenta apelor superficiale sau subterane, alcatuirea geologica a zonei caracterizandu-se printr-o alternanta de argile, marne, nisipuri si strate de lignit.

Conducerea CE Oltenia este preocupata in permanenta de conditiile de lucru ale tuturor salariatilor si tocmai de aceea investeste pentru siguranta lor. Anual, se aloca fonduri pentru reviziile utilajelor si liniilor tehnologice si vor fi alocate in continuare pentru modernizarea acestora, inclusiv a celor din Cariera Jilt Sud.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com