„Puciul” lui Iriza a reuşit. Dian Popescu a fost „decapitat” de Tăriceanu de la şefia ALDE Gorj. Lădaru şi-a pierdut principalul susţinător.

Dian Popescu nu mai este preşedintele ALDE Gorj, după ce a fost înlocuit din funcţie de conducerea centrală a partidului. Liderii ALDE s-au temut să nu piardă un senator şi au decis să îl sacrifice pe preşedintele interimar al partidului care avea o funcţie şi în Biroul Central. Senatorul Scarlat Iriza a anunţat că va pleca din ALDE, fiind nemulţumit de o serie de neajunsuri din partid. Nu a spus decât că a fost deranjat de o declaraţie a Ministrului Energiei, Anton Anton, cu privire la viitorul energiei pe cărbune, însă este clar că au fost mult mai multe motive. Unul viza organizaţia de la Gorj condusă de ani de zile de Dian Popescu.

Au existat voci care s-au ridicat împotriva lui Dian Popescu în ultimii ani, însă fostul parlamentar a lăsat să se înţeleagă faptul că are postul „betonat”. Nu a fost să fie aşa, având în vedere că Tăriceanu l-a trecut în linia a doua, pe un post de vicepreşedinte, iar Norica Nicolai i-a luat locul, fiind preşedinte interimar. În filiala locală vor fi organizate la un moment dat şi alegeri şi ar putea ca Dian Popescu să candideze la un nou mandat de preşedinte, însă numai dacă va avea voie.

Faptul că Scarlat Iriza a decis să anunţe că pleacă din ALDE a fost picătura care a umplut paharul şi liderii centrali au fost nevoiţi să renunţe la Dian Popescu.

Şi primarul din Rovinari este unul din inamicii lui Dian Popescu şi s-a arătat interesat să preia conducerea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com