PSD vrea să pună cruce mixului energetic! Aviz de respingere pentru Legea holdingului

Legea holdingului va intra în curând în dezbatere la Camera Deputaţilor pentru a fi modificată. Actul normativ a trecut prin comisia de specialitate, însă a primit aviz negativ. Este vorba chiar de Comisia de industrii, condusă de nimeni altul decât Iulian Iancu, deputat PSD. Cine este Iulian Iancu nu mai are rost să se mai consume spaţiul virtual degeaba, în slujba acoperiţilor şi descoperiţilor din presă sau din politică şi din mediul de afaceri. Iulian Iancu este arhitectul Sistemului Energetic Naţional, aşa cum arată el astăzi: plin de „băieţi deştepţi” şi de facilităţi pentru regenerabile. Adică a pus umărul la inventarea ţării-paradis pentru regenerabile.

PSD a promis mix energetic, acum dă cu tifla

Sindicaliştii din minerit şi energie şi minerul şi energeticianul de rând au tras nădejde pe la tv în campania electorală de la parlamentare, când li s-a tot promis zi şi noapte mix energetic. Ei bine, acum „legea fundamentală” care poate pune bazele mixului energetic, respectiv Legea holdingului a primit aviz negativ, chiar de la comisia condusă de un pesedist. Ce părere au senatorii şi deputaţii PSD Gorj despre acest lucru nu mai are rost, de asemenea, să îşi consume nervii unii şi alţii. Cert este că una promit şi alta fac politicienii, indiferent de culoarea politică. Iar treaba cu mixul energetic chiar a fost o promisiune clară de campanie electorală. Rămâne de văzut cum se va decide în şedinţa Camerei Deputaţilor, în legătură cu decizia comsiei de specialitate.

Cine nu vrea mixul energetic

Ar fi multe grupuri de interese care nu vor mix energetic în România. Unele dintre acestea sunt legate strâns de politicieni. Băieţii cu energia regenerabilă nu vor să audă de un mix energetic. O companie puternică compusă din nuclear, hidro şi cărbune ar echivala cu o lovitură de măciucă în fruntea producătorilor favorizaţi. Am avea un colos energetic gata să producă energie în cantităţi uriaşe pentru ţară şi pentru străinătate şi la un cost rezonabil pentru populaţie, într-un coş comun. Un competitor pentru piaţa europeană nu este de dorit de partenerii din UE. Fiecare îşi vrea propriile companii să trimită energie în ţara noastră. Un asemenea colos energetic ar putea fi un investitor peste hotare. Cine îşi doreşte companii româneşti puternice? Ar fi o întrebare retorică, dar nu este. Numai o clasă politică formată din politiceni necorupţi. E clar de ce nu se face mixul energetic. E şi mai clar de ce nu se doreşte mixul energetic. Interesul major este ca această ţară să devină dependentă energetic şi atunci nici nu mai trebuie să tragi un glonţ să o cucereşti. E suficient să roteşti un robinet sau să apeşi pe un întrerupător şi gata: românii ar fi în genunchi pentru un bec aprins. Toţi parlamentarii de Gorj, PSD, PNL şi ALDE au promis în campania electorală mixul energetic. Acum să îl şi facă Dacă le dă voie nenea Iancu.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com