PSD suflă şi-n iaurt la Teleşti, după ce s-a fript la Târgu Jiu

Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru postul de primar la Teleşti. Şase partide au intrat până acum în lupta pentru scaunul de primar. Edilul din Teleşti, Romulus Bâldea, a demisionat din funcţie pentru că fusese declarat incompatibil şi în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate. Acum cetăţenii sunt chemaţi din nou la urne să îşi aleagă primarul. PSD este partidul care ar avea cel mai mult de pierdut dacă nu va câştiga la Teleşti. Vine după o înfrângere usturătoare la Târgu Jiu, unde liberalii au câştigat, după mulţii ani, fotoliul de primar.

Alegeri pregătite cu grijă

Astfel, PSD va arunca în luptă „greii” partidului pentru câştigarea postului de primar la Teleşti, deşi poate părea un efort prea mare pentru o comună atât de mică. Scrutinul va avea loc pe 5 noiembrie şi vor fi tipărite, la Deva, 2.300 de buletine de vot. Social-democraţii nici nu vor să conceapă pierderea alegerilor de la Teleşti şi vor mobiliza în campania electorală întreaga conducere a partidului, de la preşedinte, până la preşedintele executiv şi cel al Consiliului Judeţean Gorj.

Cetăţenii, invitaţi să intre în legalitate

„Având în vedere alegerile locale parțiale din data de 05.11.2017, pentru alegerea primarului la nivelul comunei TELEȘTI, reamintim faptul că exercitarea dreptului de vot se poate realiza numai în baza unui act de identitate valabil, prin act de identitate înțelegându-se atât cartea de identitate, cât și cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate. Potrivit dispozițiilor art. 19 alin.(3) din O.U.G. nr. 97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, titularul sau reprezentantul legal al acestuia are obligaţia să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate, prezentand documentele cerute de lege. Documentele necesare eliberării unei cărţi de identitate sunt menționate pe site-ul nostru www.evpgorj.ro la secțiunea EVIDENȚA PERSOANELOR. În situaţia în care solicitantul actului de identitate nu poate prezenta certificatele de stare civilă şi/sau documentul care face dovada adresei de domiciliu, soluţionarea cererii se va face prin eliberarea unei cărţi de identitate provizorii, cu termen de valabilitate de 1 an. În acest sens, solicitantul va trebui să anexeze cererii 3 fotografii tip buletin. Contravaloarea cărţii de identitate este de 7 lei, iar contravaloarea cărții de identitate provizorii este de 1 leu. În cazul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor TÎRGU JIU, contravaloarea actelor de identitate se achită la sediul acesteia. Directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor TÎRGU JIU poate acorda scutire de la plata cheltuielilor de producere şi eliberare a actelor de identitate pentru persoanele care fac obiectul unor măsuri de ocrotire şi de protecţie socială şi/sau nu realizează venituri, respectiv: copiii orfani, abandonaţi şi persoanele în vârstă aflate în unităţi de ocrotire şi de protecţie socială, persoanele cu handicap, ori care beneficiază de ajutor social, în baza documentelor care atestă faptul că solicitantul se află într-una dintre aceste situaţii”, potrivit unui comunciat al CJ Gorj, transmis ieri, semn că şi Cosmin Popescu este conectat la alegerile de la Teleşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com