Protestul global împotriva cărbunelui și a marilor poluatori ajunge și în România

Climate Strike Romania și Fridays for Future Romania, împreună cu Greenpeace România, propun în perioada 20-27 Septembrie 2019 o Grevă pentru Pământ (Earth Strike Week). Protestul se desfășoară la nivel global și vrea să atragă atenția autorităților competente cu privire la nivelul de poluare și efectele nocive incontestabile ale acesteia. Acestei greve s-au alăturat World Wide Fund (WWF) și Amnesty International România.

În România, protestul se va desfășura în București. Greva pentru Pământ aduce în prim-plan nevoia de a recunoaște urgența climatică în România, astfel încât să fie luate măsuri relevante pentru reducerea poluării și implementarea  unor opțiuni mai sustenabile în cazul celor mai mari industrii poluatoare din țară.

Protestul din 20 septembrie este unul pașnic și se va desfășura sub forma unui marș către Ministerul Mediului. Locul de pornire al marșului este Parcul Cișmigiu.

Climate Strike Romania, Fridays for Future Romania și Greenpeace Romania propun, în săptămâna 20-27 septembrie, o agendă de activități pașnice, non-disruptive, ce pot fi implementate atât în școli, cât și în companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com