Proteste la Bucureşti pentru scăderea vârstei de pensionare la CEO?

O parte a angajaţilor Complexului Energetic Oltenia sunt hotărâţi să facă tot ce este posibil cu putinţă pentru a putea să obţină anul acesta scăderea vârstei de pensionare în minerit şi în general pentru salariaţii care prestează în condiţii extrem de grele. Este vorba de proteste în faţa Guvernului şi a altor instituţii responsabile. An de an angajaţi din termocentrale şi din carierele miniere îşi pierd viaţa şi nu mai apucă să prindă pensia sau să îşi crească nepoţii sau chiar să îşi vadă copiii mari. Sunt morţi înscrişi pe o listă mai lungă şi care ar trebui să fie scurtată de către guvernanţi, dacă sunt responsabili.

53 de ani, vârsta de pensionare

Pentru a putea ieşi la pensie la 53 de ani, minerii şi energeticienii trebuie să beneficieze de o modificare a Legii pensiilor. Astfel, este nevoie ca anumite categorii de meserii să fie încadrate la condiţii speciale. Şi este clar că în următorii ani nimeni nu va turna asfalt prin cariere şi nu va înveli în folie instalaţiile de la termocentrale.

În mod cert în ultimii zece ani condiţiile de muncă din carierele miniere, în special, nu s-au normalizat. Din contră, sunt şi mai dure şi mai greu de suportat. Salariaţii sunt supuşi unui stres fizic şi psihic şi cu greu fac faţă condiţiilor actuale de muncă, în ciuda experienţei şi profesionalismului. Este necesară scăderea vârstei de pensionare şi de întinerirea forţei de muncă, respectiv scăderea vârstei medii angajaţilor din Complexul Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com