Proteste în pregătire la CEO

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au în vedere organizarea de proteste pe final de an şi până atunci, ca urmare a faptului că avizele pentru acordarea de condiţii grele de muncă la companie expiră la finalul acestui an. Astfel, de anul viitor minerii şi energeticienii vor pierde grupa de muncă, din cauza lipsei avizelor pentru condiţii deosebite de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Este nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru ca avizele respective să fie prelungite, iar minerii, în principal, să beneficieze de o grupă corespunzătoare.

Iau în calcul proteste

Angajaţii companiei nici nu vor să audă că ar putea rămâne fără condiţiile deosebite de muncă de anul viitor şi au de gând să organizeze proteste. În momentul de faţă se pune problema ca mii de salariaţi să rămână fără grupa respectivă. Se discută despre acțiuni de protest pentru că Guvernul nu vrea să prelungească avizele pentru condiții deosebite de muncă în Complexul Energetic Oltenia. Din totalul de 13.000 de angajaţi, 7.400 beneficiază de condiţii deosebite de muncă. De anul viitor nu vor mai beneficia, dacă Guvernul nu se decide să aprobe o hotărâre de prelungire a avizelor respective.

One thought on “Proteste în pregătire la CEO

 • 23 mai 2018 la 9:01
  Legătură permanentă

  Locul de munca, aprobat prin „ORGANIGRAMA”, este definit cu toate cerintele ce trebuie sa le indeplineasca operatorul/post.
  Contractul Colectiv de Munca, in „Anexe”, prevede grupa de munca, specifica fiecarui ” loc de munca”, care poate fi schimbat doar prin retehnoligizare ( crearea conditiilor normale care pot sa suspende grupa de munca) . Sunt activitati specifice care chiar prin proiectare si retehnoligizare nu reduc noxele( un ex.:- sectia chimica, laboratoare de analiza a carbunelui, lucru permanent la xerox,etc. ,/ mos Ion, care scrie le-a mai uitat).
  Daca cineva are interesul sa „irite” pentru a castiga capital electoral, trebuie depistati, despanausati de intelighentie agitatoare si dusi obligatoriu sa lucre intr- o cariera sau intr- un CET, pe un post de lucru normal priceperii.
  Romania are nevoie de liniste si Gorjul ca „centru termoenergetic pe carbune”, sa produca la capacitate maxima , cu oameni calificati, si in echilibru, fara a fi sgandarati ca ” vedem noi de la toamna, daca…. UNA sa ALTA „!
  Am spus si ma repet, sectoarele fierbinti , nu trebuie incintate, acesti oameni molcomi isi cunosc „ROSTUL”, cei care se cred depinzatori ar trebui sa fie treziti de „dictonul/Vara nu-i ca iarna”, stocurile se fac continuu, ca de AIA, se lucra „la foc continuu”!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com