Prostia la români. Au aprobat culoarul de expropriere pentru varianta ocolitoare, dar doi cetăţeni nu deţin titluri de proprietate

Autorităţile locale, judeţene şi centrale au realizat abia acum că şi-au dat cu stângul în dreptul la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Cu toate că a fost aprobat culoarul de expropriere de mai mulţi ani şi au fost executate şi o parte a lucrărilor şi chiar acestea ar fi trebuit să fie gata din luna octombrie a anului 2016, acum s-a constatat că două persoane cu teren pe traseul variantei ocolitoare al cărei culoar a fost aprobat nu deţin titluri de proprietate. Este imposibil să fie emise acum titluri de proprietate pe culoarul care a fost predat constructorului. Interesant este că cei doi cetăţeni deţineau terenul de ani de zile, dar nu aveau acte. Cei doi chiar au fost incluşi în Hotărârea de Guvern pentru acordarea despăgubirilor. Acum nu prea sunt soluţii pentru eliberarea titlurilor de proprietate, la ani de zile de la începerea lucrărilor. Că aşa e la români.

Collini Lavori nu mai prestează la Târgu Jiu

La varianta ocolitoare nu s-a mai lucrat din toamna anului trecut. Firma care a câştigat contractul de 151 de milioane de lei a fost Collini Lavori, care a dat însă bir cu fugiţii de pe şantier. Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe DN 66, care traversează Târgu Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67D. Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulți kilometri de centură) va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN 66), Râmnicu Vâlcea (DN 67) şi Petroşani (DN 66) și are o lungime de 14,9 km. Varianta vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN 66), Drobeta Turnu Severin (DN 67) și Băile Herculane (DN 67D) și are o lungime de 5 km. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com