Propunere pentru înființarea unui centru unic de suport IT în cadrul Consiliului Județean Gorj

Unul dintre politicienii locali, Radu Miruţă a lansat o propnere pentru înfiinţarea unui centru de suport IT pentru suportul tuturor celor 70 de UAT-uri (primării) din județ!

„Un alt proiect pentru care voi milita și voi oferi suport gratuit dacă mi se va solicita sau îl voi pune în practică atunci când USR va avea posibilitatea…dacă nu vor decide să îl implementeze între timp. Problemele informatice sunt comune în majoritatea primăriilor, însă fiecare primărie are contract separat, din banii publici.

Cu toate că există contract, o parte dintre probleme nu sunt rezolvate, fiindcă funcționarul nu prea știe clauzele contractului și nu știe pentru ce poate cere suport și ce ar trebui să știe el…iar ce nu știe el, rămâne neștiut și nerezolvat – în detrimentul cetățeanului. Un pachet software de dispatching (gen dispecerat), încare fiecare funcționar din cele 70 de primării poate deschide câte un tichet atunci când nu îi merge imprimanta, când nu poate utiliza o aplicație, când firewall-ul îi blochează un flux, când are nevoie de toner, când faxul nu funcționeaza, când centrala telefonică o ia razna, ar fi un pas înainte și s-ar simți în serviciile prestate. În cadrul Consiliului Județean Gorj, ar exista o echipă de tineri, majoritatea poate chiar studenți locali care, sub coordonarea a 1-2 șefi de echipă, ar prelua aceste tichete și ar oferi suport per tichet în fiecare caz. Mai toate activitățile s-ar face de la distanță, peste Internet, rare ar fi cazurile în care ar trebui făcută o deplasare. La un moment dat, funcționarii vor deprinde soluțiile, fiind un avantaj și pentru dezvoltarea profesională a fiecărui angajat care încă mai are teamă de calculator. În plus, s-ar mai crea niște locuri de muncă, problemele ar fi rezolvate rapid, costurile ar fi reduse, primăriile ar salva niște bani pe care i-ar putea utiliza pentru dezvoltarea activităților locale, tineri ar mai rămâne în Gorj.”, potrivit lui Radu Miruţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com