Promite Guvernul restructurări la CEO pentru a scăpa ieftin în faţa Comisiei Europene, cu plata certificatelor de CO2?

Guvernul este pus în situaţia de a face ceva pentru Complexul Energetic Oltenia, în contextul necesităţii acordării unui ajutor pentru plata certificatelor de CO2. Pentru anul acesta a fost identificată soluţia unui împrumut care să fie obţinut de Complexul Energetic Oltenia, după ce Guvernul a aprobat un Memorandum în acest sens. Texul Memorandumului ar face referire şi la alte condiţii care ar trebui să fie îndeplinite de Complexul Energetic Oltenia în situaţia în care se doreşte o negociere cu Uniunea Europeană, în privinţa reglementării favorabile a situaţiei certificatelor de CO2.

Să nu promită cumva reduceri de personal şi închideri de capacităţi

La negocierile cu şefii din Comisia Europeană şi comisarul pe Energie reprezentanţii României trebuie să fie foarte atenţi ce promit şi ce negociază. S-a mai vorbit la un moment dat de închiderea de grupuri energetice la Complexul Energetic Oltenia şi de cariere miniere. Să nu se vină cu o astfel de propunere din partea României sau dacă se va veni din partea Comisiei Europene cu propuneri, atunci în mod clar să se opună rezistenţă şi chiar să fie căutate alte soluţii.

Compania nu îşi va putea îndeplini obligaţiile faţă de necesităţile din Sistemul Energetic Oltenia, dacă i se va aplica o reducere de personal sau închideri de grupuri ori perimetre miniere. Pentru anul viitor sunt programate doar 200 de concedieri colective. Cam atâtea ar trebui să rămână şi nu mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com