Promisiune: 35 de mijloace de transport noi la Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, promite 35 de autobuze şi troleibuze noi pentru municipiu. Vor fi 20 de mijloace de transport electrice de anul viitor şi alte 15 care vor fi cumpărate printr-un proiect european. În cadrul aceluiaşi proiect va fi amenajat și modernizat depoul Transloc și, de asemenea, va fi instalat sistemul ”e-ticheting” care va permite achiziționarea biletelor prin metode moderne de plată.

“Am reușit să facem un pas important in ceea ce privește modernizarea rețelei de mijloace de transport în comun din orașul nostru. Astfel, pe lângă cele 20 de mijloace de transport în comun electrice pe care le vom avea de anul viitor, mai avem în fază de reactualizare a studiului de fezabilitate un proiect prin care vor fi achiziționate 15 troleibuze, dintre care 9 cu autonomie extinsă. În cadrul aceluiași proiect va fi reabilitată rețeaua de contact pe o distanță de 13,6 km, va fi amenajat și modernizat depoul Transloc și, de asemenea, va fi instalat sistemul ”e-ticheting” care va permite achiziționarea biletelor prin metode moderne de plată.

Urmează ca după aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local, proiectul să fie depus spre finanțare prin Axa 4.1 aPOR, valoarea acestuia fiind de aproximativ 23 de milioane de Euro”, potrivit lui Marcel Romanescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com