Proiecte de milioane de euro pentru Rovinari și Târgu Jiu

Orașele Rovinari și Târgu Jiu vor beneficia de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură. Finanțarea este asigurată din fonduri europene.

 

„Am semnat contractul de finantare pentru transportul public pe ruta Rovinari – Târgu-Jiu. Intr-o scurta perioada de timp o sa lansam apelul de licitatie, ca sa putem avea aceste autocare electrice, care vor circula pe ruta Rovinari – Târgu-Jiu. Vor fi în condiţii europene, vom avea un depou, staţii de incarcare rapida moderne, statii de calatori cu ticketing, cu sistem automat pentru cumpărarea biletelor, cu GPS-uri ca să poţi să vezi unde este autobuzul. In cadrul acestui proiect, vom putea aduce forta de munca din localitatile limitrofe la noile fabrici din oras si nu numai, angajatii CE Oltenia se vor putea bucura si ei de aceste servicii şi, cel mai important pentru noi, locuitorii din Rovinari vor circula cu preţuri minime.Am convingerea ca acest proiect este unul din cele mai așteptate de orașul nostru. Va mulțumesc dragi prieteni pentru sprijin!”, conform lui Robert Filip, edilul din Rovinari.

 Bani și pentru Târgu Jiu 

„Am semnat, în această perioadă, pentru finanțarea a două proiecte deosebit de importante pentru municipiul Târgu Jiu. Astăzi am fost la Craiova pentru proiectul pe care îl avem pentru zona de agrement ce va fi amenajată în Cartierul Narciselor, iar săptămâna trecută am semnat pentru amenajarea stațiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Sunt două proiecte pentru care am obținut finanțare din fonduri extrabugetare, în valoare de peste 13 milioane de lei.

Pentru zona Narciselor, așa cum am mai precizat, avem un program de finanțare pe AXA 4 (bani europeni) a cărui valoare este de 12.321.845,46 lei, din care contribuția proprie este de 1.237.041,54 lei la cheltuieli eligibile si 77.481,53 lei cheltuieli neeligibile. Proiectul vizează amenajarea, în cartierul Narciselor, a unei zone de agrement care cuprinde loc de joacă pentru copii, amfiteatru, spațiu de închiriere biciclete și alei pietonale.

De asemenea, am semnat săptămâna trecută și pentru finanțarea proiectului depus la Agenția Fondului pentru Mediu care prevede înființarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Valoare totală a acestui proiect este de 1.090.788,30 lei, din care contribuție proprie 418.547,60 lei.

Proiectul vizează achiziția și montajul a 4 stații de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice cu cate două puncte de reîncărcare fiecare, în Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, zona Piaței Centrale (Strada Plevnei), Bulevardul Nicolae Titulescu și Insulița de pe Jiu (Strada Bicaz).

Accesăm finanțare extrabugetară (bani europeni sau din alte surse decât bugetul local) pentru modernizarea municipiului. Este un proces care cere timp și bani, dar am făcut deja pași importanți în această direcție. Rezultatele nu vor înceta să apară, chiar și în alte zone decât cele centrale. Ținta noastră este să devenim un municipiu reședință de județ modern, asemenea celor mai dezvoltate municipii ale țării. Anul acesta avem accesate proiecte pe fonduri europene în valoare de 60 de milioane de euro, fapt ce se datorează în cea mai mare parte doamnei Corina Șuță și echipei sale de la Biroul de Programe și Politici Comunitare din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, o mână de oameni dedicați cărora doresc să le mulțumesc pentru eforturile depuse în acest sens.”, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com