Proiect privind reciclarea deșeurilor derulat de asociații străine în Gorj

În perioada 01.05.2019 – 31.03.2020, Asociația Scout Society implementează proiectul “Recycle for Your Life”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În cadrul  proiectului, în perioada 09-17 august, a avut loc la Novaci, schimbul de tineri, care a fost organizat de  Asociația Scout Society  în parteneriat cu alte patru organizații partenere – VSI „VEIKLUS ZMOGUS” din Lituania, Associação dos Escoteiros de Portugal din Portugalia, CSOD din Slovenia și F T H I A  I N A C T I O N din Grecia. La această activitate principală din proiect au fost prezenți 45 de participanți din cele 5 țări.

Principalele activități organizate pe parcursul schimbului de tineri au fost orientate către problema reciclării, în scopul învățării participanților de a contribui și ulterior la creșterea gradului de reciclare, adoptând un stil de viață care ar dăuna cât mai puțin mediului înconjurător.  Fiecare partener s-a implicat activ în organizarea activităților din schimbul de tineri iar principalele ateliere de lucru au fost: Reciclarea în comunitatea mea, Importanța reciclării, Impactul oamenilor asupra mediului, Acțiunile întreprinse în vedea reciclării, Poluarea aeriană, a apelor, Reciclarea pentru modă, etc. De asemenea, participanții fiind împărțiți în echipe, s-au implicat și în ecologizarea unui zone din comunitatea locală.

Astfel, datorită participării tinerilor la activitățile organizate, aceștia au început să se implice tot mai mult în comunitățile locale în reciclarea deșeurilor fiind informați cu privire la importanța acestui proces și modalitãțile prin care poate recicla. De asemenea, a început să crească procentul deșeurilor reciclate, iar cetățenii au devenit mai atenți în privința reciclării.

În urma organizării schimbului de tineri au fost obținute câteva rezultate directe asupra participanților, precum: acumularea unor cunoștințe noi despre reciclare, adoptarea unei atitudini pro-reciclare în viață personală, implicarea în activități de reciclare în comunitatea locală și dezvoltarea de competențe cheie europene. În plus, prin implicarea participanților din 5 comunități diferite, s-a contribuit la conștientizarea, apreciarea culturilor europene în rândul tinerilor și dezvoltarea spiritului reciclării la nivel european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com