Programului fructe în şcoli este inexistent

Programul fructe pentru elevi nu este încă operabil în unităţile şcolare. Achiziția fructelor și legumelor proaspete urmează să fie demarată după apariția Ordinului Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind aprobarea documentației standardizate de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru de furnizare a fructelor, legumelor şi produselor lactate în cadrul Programului pentru scoli al României, ordin ce se află în consultare publică. Pe de altă parte, în județul Gorj distribuția produselor (lapte și corn) se derulează în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 640/2017 art.24 alin.2 respectiv pentru produsele lactate este încheiat Acordul-cadru nr. 14564/21.11.2016 iar pentru produsele de panificație Acordul-cadru nr.14970 din 29.11.2016.

Controale ale DSVSA

Pentru a se vedea modul în care se respectă normele sanitar-veterinare în unitățile de învățământ, în perioada  04.09.2017 – 31.10.2017, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au verificat un număr de 65 unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar din Tg-Jiu, Bâlteni, Bumbeşti-Jiu, Tg. – Cărbuneşti, Motru, Novaci, Rovinari, Săcelu, Tismana, Turceni, Ţicleni (38 unităţi în luna septembrie, 27 unităţi în luna octombrie). Au fost efectuate verificări şi controale fizice la depozitul alimentar frigorific din care se distribuie produsele lactate în unităţile de învăţământ pe teritoriul judeţului Gorj.  Pe lângă verificările menţionate, din această unitate a fost prelevată o probă de lapte UHT pentru controlul microbiologic al conţinutului de microorganisme patogene (Enterobacteriaceae). Rezultatele analizelor efectuate au fost conforme cu parametrii prevăzuţi de legislaţia europeană.

Numărul maxim de beneficiari ai programului sunt:

         Preşcolari – 6701;

         Elevi clasa pregătitoare si clasele I-IV – 15961;

         Elevi clasele V-VIII – 13906;

         Total maxim copii/elevi – 36567.

Livrarea produselor în cele 490 de unități de învățământ din județul Gorj beneficiare ale programului se desfășoară în bune condiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com