Programul de lucru pentru următoarele trimestre pentru mineri şi energeticieni

Minerii nu ar trebui să mai lucreze „la foc continuu” anul acesta. Cel puţin acesta este planul administraţei Complexului Energetic Oltenia. Potrivit administraţiei companiei, pentru trimestrele I şi IV este stabilit un program de lucru de 7 zile pe săptămână, ca urmare a cererii mari de energie pe bază de cărbune şi pentru că este nevoie de o cantitate mai mare de lignit pentru depozitele din termocentrale şi din carierele miniere.

Alt program pentru trimestrul al II-lea şi al treilea

Programul pentru trimestrele al doilea şi al treilea diferă total de cel din trimestrele I şi al patrulea. Astfel, pentru trimestrul al doilea este prevăzut un program de cinci zile pe săptămână, în timp ce pentru trimestrul al treilea a fost fixat un program de şase zile pe săptămână. Pot să mai apară modificări în trimestrele al doilea şi al treilea, în funcţie de situaţia din Sistemul Energetic Naţional şi de condiţiile meteorologice. Cert este că până acum a fost un sezon plin de precipitaţii: De asemenea primăvara va fi una ploioasă, cel puţin acestea sunt prognozele meteorologilor. Ploi multe înseamnă şi o producţie ridicată de energie produsă în hidrocenrale.  De asemenea, mai puţine sâmbete şi duminici lucrate la CEO înseamnă mai puţini bani din sporuri variabile pentru mineri. Rămâne însă de văzut cum va evolua vremea şi piaţa de energie în România. Complexul Energetic Oltenia are asigurate pe acest an contracte de 2.000 de megawaţi oră.

One thought on “Programul de lucru pentru următoarele trimestre pentru mineri şi energeticieni

 • 19 martie 2018 la 9:48
  Legătură permanentă

  Păi cum dracu să mai fie bani când sâmbătă şi duminică sunt mai mulţi CFL brigadieri şefi de brigadă şi adjuncţi birourile pline mai rău că în cursul săptămâni.
  Ba dar chear vă bateţi joc de noi, câtă nesimţire poate fi în CEO asta nu îi controlează nimeni pe cei din brigăzi? Cine dracu să-i controleze pe când cei de sus tot aşa fac.
  Ba toţi bani din CEO se duc pe şefi au salarii băbane „lucrează” câte 7-8 sâmbete şi duminici şi sunteţi aproape jumătate din 13.000 numai şefi, afară cu trântori GUVERNUL NU VEDE CHESTIA ASTA SĂ FACĂ O EVALUARE LA ŞEFI ING.ŞI INGINERAŞI exagerat de mulţi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com