Programul de libere anunţat de Dobriţanu i-a înfuriat pe angajaţii CEO

Programul de zile libere anunţat de şefii Complexului Energetic Oltenia i-a dezamăgit pe salariaţii companiei. După ce au lucrat un an întreg şi sâmbăta şi duminica şi societatea chiar a fost sancţionată de Inspectoratul Teritorial de Muncă vestea pe final de an nu a fost cea aşteptată de mineri şi energeticieni. Ca în niciun sfârşit de an vor fi doar două zile libere. Este vorba de Crăciun şi prima zi a anului viitor. Până la urmă, nici faptul că nu se vor bucura prea mult timp alături de familii de sărbători îi deranjează pe angajaţi, ci că ar fi fost loc de venituri mai bune pentru angajaţii din carierele miniere şi din termocentrale. Este vorba în special de cei care au rămas cu salariile nemodificate, deşi prestează pe aceleaşi meserii ca şi colegii lor.

Aşteaptă economia la fondul de salarii

Până la urmă, dacă cererea de energie pe cărbune va fi ridicată, pentru mineri şi pentru energeticieni nu va fi sărbătoare, dar măcar munca să fie plătită la adevărata ei valoare, spun unii dintre aceştia. Oricum, spiritele se vor mai calma, poate, după data de 10 decembrie, când urmează să fie împărţită economia la fondul de salarii. Depinde de administraţie şi de liderii de sindicat în ce mod vor decide să îi recompenseze pe angajaţii Complexului Energetic Oltenia, care au înregistrat o creştere certă a productivităţii muncii, fiind depăşiri la producţie, atât în ceea ce priveşte cantităţile de lignit, cât şi de energie electrică.

Ce spune Codul etic al CEO

„Urmărim crearea unui mediu de lucru a cărui caracteristică principală să fie încrederea reciprocă, în care fiecare persoană care lucrează pentru C.E. Oltenia să fie tratată cu respect şi demnitate. Respectăm libertatea religioasă şi de întrunire a angajaţilor noştri, dreptul lor la odihnă, timp liber şi concediu de odihnă plătit. Ne preocupă dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor noştri. COMPANIA acordă prioritate implementării unei politici corecte de angajare şi remunerare, conform legii în vigoare. Încetarea raportului de muncă este tratată cu corectitudine iar foştii angajaţi beneficiază de asistenţă, acolo unde este posibil”

Ce spune şi Codul de conduită

„C.E. Oltenia promovează egalitatea de şanse şi diversitatea, care sunt indispensabile pentru obţinerea succesului comercial şi pentru menţinerea unei reputaţii excelente a companiei.

Nici un angajat sau solicitant de loc de muncă nu va fi discriminat pe criterii de sex, stare civilă, rasă, naţionalitate, vârstă, religie sau orientare sexuală. Deciziile cu privire la selecția, instruirea şi dezvoltarea salariaţilor se iau în funcţie de criterii profesional strict legate de cerințele locului de muncă.

Înalta performanţă este importantă pentru obţinerea succesului în afaceri. Prin urmare, C.E. Oltenia se angajează să se implice in evoluția persoanelor care au atât pregătirea profesională cât şi abilităţile necesare pentru a ajuta la menţinerea unui succes durabil al Companiei. C.E. Oltenia oferă oportunităţi de îmbunătăţire a pregătirii profesionale şi personale şi încurajează angajaţii să beneficieze de astfel de oferte. C.E. Oltenia depune toate eforturile pentru ca angajaţii săi să poată obţine un echilibru între activitatea profesională şi viaţa privată. Un accent deosebit se pune pe obţinerea unui echilibru între viaţa  de familie a angajaţilor şi carierele acestora”.

One thought on “Programul de libere anunţat de Dobriţanu i-a înfuriat pe angajaţii CEO

  • 21 noiembrie 2017 la 12:56
    Permalink

    SA INTRAM IN GREVA GENERALA si SA CEREM MARIRE DE SALARIU 25% ACU ESTE MOMENTUL ,anunt catre sindicate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com