Prognoza meteo pentru următoarele 3 luni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) estimează pentru următoarele trei luni o vreme ce se va încadra, în general, în limitele normale ale perioadei, în timp ce la nivelul precipitațiilor acestea se anunță excedentare, raportat la media multianuală a fiecărei luni, relevă prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul octombrie – decembrie 2017.

În luna octombrie va fi mai cald în sud, sud-est și local în vest. În restul țării, temperatura aerului se va încadra în normalul perioadei.

În general, în aproape toată țara, vor fi temperaturi medii ale aerului mai ridicate decât normalul perioadei cu aproximativ 2 grade Celsius. Dacă în sud și sud-est, media termică normală lunii octombrie este de 10 grade Celsius, în acest an va fi de 12 grade Celsius.

Va ploua abundent în luna octombrie 2017 în centru, vest și est. În restul regiunilor precipitațiile vor fi încadrate în media multianuală.

Și în luna noiembrie va fi mai cald decât în mod normal în sud, sud-est și local în vest, în restul țării fiind temperaturi apropiate mediei multianuale. La fel ca și-n octombrie, în zonele unde va fi mai cald, vor fi medii cu aproximativ 2 grade Celsius peste normalul perioadei.

În centrul țării este posibil să avem precipitații abundente. În restul țării, vor fi precipitații încadrate în normalul perioadei.

Lună decembrie va fi mai caldă decât în mod normal: în toată țara, mediile termice vor fi încadrate în cele normale pentru această perioadă a anului.

În schimb,în centru și sud vor fi precipitații excedentare, potrivit meteorologilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com