Prognoza meteo pentru această săptămână

LUNI

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, mai accentuat însă în jumătatea de nord; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și în jurul a 35 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. La începutul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale în centru și în nord-est. După orele prânzului, instabilitatea atmosferică se va accentua în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile sudice și sud-estice și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și izolat grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări, mai ales asociat ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

 

MARTI

Valorile termice vor continua să scadă în mare parte din țară, cele maxime urmând a se încadra între 20..21 ge grade in nordul Moldovei și 28 de grade in Banata, iar cele minime între 7 și 17 grade, temperaturi de altfel normale pentru sfârșitul lunii august. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales pe parcursul zilei în sudul, estul și parțial în centrul țării și va ploua slab pe arii restrânse la munte, în Moldova, Oltenia și vestul Munteniei și izolat în Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Spre sfârșitul nopții, izolat se va forma ceață.

 

MIERCURI

Vremea va fi predominant frumoasă; cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat, în special în zonele depresionare, se va semnala ceață.

 

JOI

Vremea va fi frumoasă și se încălzi în aproape toată țara. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 22…24 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade în Dealurile de Vest.

 

TENDINŢE VINERI – DUMINICĂ

Vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Doar la sfârșitul intervalului, în vestul țării, probabilitatea de ploaie va fi în creștere.(RTV)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com