Prognoza meteo în week-end şi în prima săptămână de şcoală

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice, mai ridicate decât în intervalul precedent, vor caracteriza o vreme caldă, în toată țara, local, călduroasă în sud și în sud-est. Cerul, variabil, va prezenta înnorări temporare, ziua în vest, sud-vest, centru și zona de munte, iar spre seară și noaptea îndeosebi în centru, est și sud-est. Local, vor fi ploi de scurtă durată și se vor semnala descărcări electrice, iar izolat vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, temporar și în regiunile extracarpatice, în special, în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 23…24 de grade pe litoral, până în jurul a 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 11 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va avea unele înnorări, în primele ore ale zilei – în extremitatea de răsărit a țării, iar seara și noaptea – în nord-vest și vest, dar condițiile de ploaie vor fi reduse, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunări, iar cele minimele vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei spre 8 grade, unde vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi predominant frumoasă și călduroasă, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, însă spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice și de sud-vest, vor fi unele înnorări și trecător, pe arii restrânse, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar în a doua parte a nopții și în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral și 35 de grade, izolat, în sudul țării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va răci semnificativ, față de ziua precedentă, în vestul, sud-vestul și centrul țării, unde vor fi înnorări și temporar se vor semnala averse, izolat, posibil însemnate cantitativ și descărcări electrice. În restul teritoriului, valorile termice vor continua să se situeze peste mediile climatologic specifice perioadei; cerul va fi variabil la senin, iar ploile de scurtă durată își vor face apariția, pe arii restrânse, îndeosebi seara și noaptea, cu precădere în nord-est. Vântul va prezenta intensificări locale pe parcursul zilei, viteze mai mari urmând a se înregistra la munte, precum și în sud-vest, centru și nord-est, apoi treptat va diminua din intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral și 36 de grade în extremitatea sudică a Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI. Valorile termice, mai scăzute decât în intervalele precedente, vor fi, în general, în jurul celor normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice și ușor mai ridicate decât acestea, în restul teritoriului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată, la început în centru și la munte, apoi în vest și nord-vest.(rtv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com