Problema nu este dacă pleacă Boza, ci dacă îşi mai revine CEO

Nu este o surpriză că la Complexul Energetic Oltenia vor fi pierderi pe 2018. Administraţia companiei a tot trâmbiţat că anul 2018 va fi încheiat cu pierderi, pentru a-i obişnui cu gândul pe salariaţi. Problema nu sunt pierderile, ci cuantumul uriaş al acestora, aproape un miliard de lei. Oricât ai da la lopată, tot îţi dai seama că este o sumă uriaşă şi că nu mai poţi fi convins, cu ziua, că totul este bine şi să dai în continuare la lopată, că tu, ca lopătar, nu te procepi la management corporatist.

 

Nu au comunicat datele din Bugetul rectificat

Explicaţia oficială este că pierderile au venit ca urmare a creşterii preţului la certificatele de CO2. Nici asta nu ar fi greu de crezut. Problema şi mai gravă este că nimeni de la administraţia companiei nu a comunicat datele din Bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat prin Hotărâre de Guvern. Este vorba de 975 de milioane de lei pierdere prognozată pe anul 2018. Adică CEO s-a întors de unde a plecat: la pierderi uriaşe. Acum este explicabilă şi atitudinea directorilor de a interzice salariaţilor să prezinte imagini de la locul de muncă.

Actualii şefi ai CEO au nevoie de linişte. Dacă vreun dinozaur de prin Ministerul Energiei e stresat prea mult cu situaţia de la Gorj poate îşi roteşte coada şi rade şefii CEO, puşi deja la pământ de preţul certificatelor de CO2 pe care îl invocă pentru a acoperi pierderile foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com