Pro România cere demiterea șefului SAJ Gorj

Organizația județeană PRO România Gorj solicită public destituirea din funcția de manager al Serviciului de Ambulanță Gorj a managerului Constantin Mitroi, ca urmare a raportului de control întocmit în urma verificărilor specialiștilor din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj și a constatărilor efectuate.

 

În plină pandemie de SARS CoV-2, la Serviciul de Ambulanța Gorj, DSU a identificat în timpul controlului efectuat: ambulanțe nedezinfectate și cu multiple defecțiuni,  medicamente expirate, defribilatoare nefuncționale, cabluri de alimentare bandajate cu bandă izolatoare, multă mizerie și nereguli grave în actul decizional.

 

Întreaga conducere a instituției a fost sancționată contravențional, iar documentația, care cuprinde aspecte relevante cu privire la neregulile grave constatate, a fost trimisă la Ministerul Sănătății, în vederea evaluării activității manageriale a lui Constantin Mitroi.

Acesta este tabloul complet al managementului Serviciului de Ambulanță Gorj, care trebuie să asigure siguranța și sănătatea pacienților transportați cu mijloacele aflate în serviciul Ambulanței Gorj și să nu pună în pericol sănătatea și viața acestora. Sunt lucruri grave care nu mai pot fi tolerate. Sănătatea și viața gorjenilor nu se negociază politic.

Este inadmisibil ca în ambulanțele din Gorj să se fumeze, iar echipamentele medicale aflate în dotarea mașinilor să fie nu fie dezinfectate și verificate conform protocoalelor SARS-CoV-2.

În urmă cu o lună de zile, șeful DSP Gorj a decedat ca urmare a defecțiunilor majore la echipamentele medicale de pe o astfel de ambulanță, în timp ce era transportat, la un spital din București, în stare gravă, diagnosticat cu virusul Covid SARS-CoV-2.

Atragem atenția că sunt lucruri deosebit de grave cele semnalate de corpul de control al DSU, pentru care managerul Constantin Mitroi trebuie imediat demis de la conducerea Serviciului de Ambulanță Gorj, în contextul în care în aceste zile se discută despre prelungirea mandatului său în funcția de manager al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.(Comunicat)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com