Prin metoda Îmbrăţişării hoţii te lasă fără portofel

Poliţiştii îşi continuă campanie împotriva infracţionalităţii. Hoţii sunt persoane inventive, care îşi diversifică permanent modul în care acţionează, pentru ca acţiunile lor să aibă succes chiar şi atunci când victimele îşi iau măsuri de protejare a bunurilor personale. O dovadă o constituie şi furturile din buzunare prin metoda „îmbrăţişării”,  cărora le cad pradă îndeosebi vârstnicii.

Cum acţionează infractorii?

Bătrânii sunt abordaţi pe stradă de bărbaţi necunoscuţi care au o atitudine prietenoasă şi îi îmbrăţişează, susţinând că îi cunosc sau că au amici comuni. Stau câteva minute de vorbă, timp în care hoţii le relatează diferite întâmplări, pe care susţin că le-ar fi trăit împreună, cu multă vreme în urmă, sau în care ar fi fost implicate pretinse cunoştinţe comune. Adevăratele intenţii ale falşilor prieteni ies la iveală abia după ce aceştia pleacă, victimele constatând că le-au fost furate diferite bunuri – portofele, bani, abonamente pentru transport în comun,  pe care le aveau în buzunarele din spate ale pantalonilor, sau chiar în cele interioare ale gecilor.

 

Ce trebuie să faceţi pentru a vă proteja bunurile împotriva hoţilor?

  • Nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarele exterioare ale hainelor sau în buzunarul de la spatele pantalonilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi.

 

  • Nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc.

 

  • Fiţi prudent faţă de persoanele necunoscute care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să vă distragă atenţia, păstraţi o distanţă care să vă ofere siguranţă;

 

  • În situaţia în care aţi fost abordat de o astfel de persoană, verificaţi imediat după plecarea acesteia dacă mai aveţi portofelul, telefonul sau alte bunuri de valoare. Dacă vă lipseşte ceva, alertaţi persoanele aflate în zonă, pentru prinderea infractorului, şi sunaţi de urgenţă la Poliţie.

 

  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.

 

  • Dacă aveţi la dumneavoastră sume mari de bani sau bunuri de valoare, nu consumaţi băuturi alcoolice, evitaţi locurile aglomerate şi rugaţi o persoană de încredere să vă însoţească! Hoţii sunt mai inventivi decât crezi! Ia-ţi toate măsurile de precauţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com