Primul semn de unitate sindicală în CEO: Au respins creşterea de lefuri propusă de Boza

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia au făcut miercuri un prim pas spre unitate, cel puţin în privinţa negocierilor pentru viitorul contract colectiv de muncă. Liderii celor patru federaţii reprezentative şi administraţia colosului energtic s-au întâlnit la Târgu Jiu pentru a discuta pe marginea proiectului de buget. Propunerea din proiectul de Buget este de neacceptat pentru sindicat. Este vorba de un procent de creştere de 6-7% care nu convine sub nicio formă liderilor de sindicat.

Cât au cerut sindicatele?

Salariile au rămas în urmă în ultimii ani şi sindicaliştii consideră că este momentul unei majorări consistente de lefuri. Chiar înainte de discuţiile pe marginea proiectului de buget de la CEO două din cele mai importante federaţii au transmis administraţiei cererile privind majorările de salarii. Federaţia Naţională Mine Energie solicită o creştere de 15%, în timp ce Federaţia „Univers” de 10%. Procentul avansat de şefii companiei nu se apropie măcar de ceea ce au cerut liderii de sindicat. Nici măcar vaucerele de vacanţă nu au fost prinse în proiectul de buget.

2 comentarii la „Primul semn de unitate sindicală în CEO: Au respins creşterea de lefuri propusă de Boza

  • 11 ianuarie 2018 la 10:39
    Legătură permanentă

    Ce scoala aveti in voi! ac curaj sa fac pariu ca semnati marirea de salariu pa-nan 10% ca voi deja sunteti intelesi cu administratia.Daca sunteti sindicalisti buni unitiva si cereti o marire meritata asta inseamna cel putin 15% nu va lasati calcati in picioare ca bani sunt pt.marire.
    Acum faceti ceva pt.mineri{bate fierul cat este cald} nu cedati la a 2 miscare a lor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com