Primul român care a scăpat de coronavirus este ținut izolat de familie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 și ale cărui teste au ieșit negative, nu poate fi lăsat să plece acasă, unde membrii familiei acestuia sunt în izolare. „Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată și aceștia pot să dezvolte simptome în 14 zile. Trebuie să găsim o soluție pentru el, să rămână într-un loc. Este sănătos, va rămâne la spital sau la Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Cel de-al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, a ieșit negativ.

Primul român vindecat de coronavirus

Tânărul de 25 de ani, din comuna Prigoria, considerat a fi primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, după ce două teste au ieșit negative. Adrian Streinu Cercel a vorbit despre evoluția virusului:

”Testatarea nu a fost falsă. Nici pomeneală. Testarea a fost absolut corectă, testul este pozitiv, unda este maximă. Este cert, e comparativ cu controlul. Mai mult decât atât aceste teste fiind teste de genetică moleculară, adică ele caută fragmente de ARN a virusului, nu prea au cum să greșeasă. Mai mult decât atât, au un interval destul de lung. El a devenit negativ în a zecea spre a 11 zi. Noi știm de când suntem mici că o o gripă se vindecă într-o săptămână, așa se întâmplă și în momentul de față”, a spus profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București. Tânărul, de 25 de ani, din Prigoria, Gorj, ar fi intrat în contact cu italianul, de 71 de ani, care a vizitat județul Gorj și care avea coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com