Prime grase pentru boşii din Consiliul de Supraveghere al CEO. Unii nu au legătură cu domeniul

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor afla în şedinţa de marţi a Adunării Generale a Acţionarilor companiei situaţia remuneraţiilor membrilor Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului, aferente anului 2017. Pe ordinea de zi se află  prezentarea raportului anual al comitetului de nominalizare şi remunerare cu privire la remuneraţiile şi a altor avantaje acordate membrilor Consiliului de Supraveghere şi membrilor Directoratului în anul 2017. Şefii din cele două structuri de conducere ale colosului energetic beneficiază de remuneraţii fixe şi variabile, în funcţie de situaţia economică a companiei.

Cum se împart banii  

Membrii Consiliului de Supraveghere primesc o indemnizaţie fixă lunară de maximum două ori câştigul salarial mediu brut. Componenta variabilă constă în 12 indemnizaţii medii brute lunare în funcţie de performanţe. Şefii companiei beneficiază şi de asigurări de răspundere profesională plătite de CEO. Valoarea primei de asigurare este de 20 de milioane de euro.

De precizat că pe anul trecut şefii CEO s-au autoevaluat la superlativ, fiind stabilite punctaje maxime. Cel puţin unii dintre membrii CS nu au legătură cu domeniul de activitate minerit – energie, ci doar se prezintă la şedinţe şi ridică mâna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com