Previziuni: Consumatorii vor fi, pe viitor, cei care vor conduce piaţa de energie

Alessio Menegazzo, şeful diviziei de sustenabilitate şi relaţii publice din cadrul Enel, prezent la Aspen Bucharest Forum, o reuniune pe teme energetice, a declarat că pe viitor cei care vor conduce piaţa de energie electrică vor fi consumatorii, în urma digitalizării serviciilor. Companiile vor putea facilita acest lucru prin investiţii în digitalizare.

Vor putea alege cea mai ieftină energie

„Până acum, conceptul a fost de construire a unor lucruri foarte mari, echipamente şi unelte mari, reţele mari şi, apoi, la finele lanţului, se află consumatorul, care era pasiv în tot acest lanţ. Tot acest lanţ se schimbă acum dramatic. Viitorul sectorul energetic este un viitor în care consumatorii vor conduce piaţa…Dacă vrem să eliberăm şi să împuternicim consumatorul pentru a fi conducătorul acestei paradigme, care devine din ce în ce mai complicată, trebuie să investim masiv în digitalizare, pentru că tehnologia este o modalitate de a simplifica viaţa oamenilor’, a continuat oficialul Enel.

Un click şi alegi preţul mai bun

„La final în această paradigmă care se întâmplă în întreaga lume, tu, ca investitor, trebuie să ai confortul unei legislaţii şi unui cadrul legal conform. Noi încă vorbim de harware, de reţele, de lucruri mari, însă eu cred că trebuie să direcţionăm investiţiile mari spre digitalizare. Nu ne permitem să pierdem timp, pentru că, altfel, investiţiile vor pleca spre alte ţări, iar noi vom descreşte’, a mai declarat reprezentantul Enel, care a vorbit şi despre contoare inteligente.

Andrei Pavel 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com