Premiu la Paris pentru Sabin Cornoiu și Salvamont România

Salvamont România a fost premiat marți la Paris în cadrul unui Congres internațional al salvatorilor cu dronele pentru Centrul de salvare cu dronele deschis în Gorj.
Congresul se desfășoară în Paris în renumitul „Cite des sciences er de l’industrie” și reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvatorii din întreaga lume pentru a realiza schimburi de informații și experiență, realizându-se astfel un sistem cât mai performant de salvare, care, pe lângă reușita intervenției, să ofere siguranță maximă atât pentru victimă, cât și pentru salvator.
Delegația Salvamont România la acest eveniment profesional de mare prestigiu este alcătuită din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Gorj, Brașov, Harghita și Prahova, alături de Ciprian Zamfirescu, voluntar Salvamont și reprezentant al Vodafone – partenerului de tehnologie al Salvamont.
Comitetul Internațional de Salvare cu Drone IEDO a publicat programul materialelor aprobate pentru prezentare în cadrul congresului, materialul propus de Salvamont România, după evaluările necesare, a întrunit condițiile impuse și a fost aprobat pentru prezentare în plenul acestei manifestări – cea mai mare întrunire de profil organizată la nivel mondial.
Materialul „Dronele – noi perspective în salvarea montană” a fost susținut marți, 13 decembrie, de către Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și Ciprian Zamfirescu, Digital Transformation & Innovation Manager în cadrul Vodafone România. Aceasta descrie cele două soluții implementate în acest an de Salvamont România, cu sprijinul Vodafone, soluții unice la nivel mondial: asigurarea semnalului de telefonie mobilă și internet în zonele montane izolate cu ajutorul unui sistem digital complex sol-aer (dronă, antena RF, mini-remorcă, antenă satelit) și Centrul Național de Analiză Date Salvamont-Vodafone – premieră mondială – realizat de Salvamont Romania și Vodafone Romania, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și al Serviciului Salvamont Gorj, unde sunt prelucrate fotogramele capturate de drone. Aceste soluții s-au dovedit a fi un mare pas înainte în salvarea montană și un mod excepțional în care inteligența artificială și tehnologia de ultimă generație pot salva vieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com