Premieră: Zece elevi din Gorj primesc Titlul „Gorjeanul Anului”

Consiliul Judeţean Gorj va aproba luni un proiect de hotărâre privind acordarea titlului “Gorjeanul Anului” pentru anul 2017. În ultimii ani, la nivelul județului Gorj, s-a consacrat organizarea unui eveniment cu caracter special, acordarea titlului “Gorjeanul Anului” unor personalități ale vieții gorjene, care și-au pus amprenta asupra promovării imaginii județului Gorj, atât în țară, cât și în străinătate. După parcurgerea unei proceduri administrative proprii, inițiate de către Consiliul Județean Gorj, a fost nominalizată pentru acordarea în anul 2017, a titlului “Gorjeanul Anului”, Echipa de robotică TECHNOGODS a Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu pentru meritele și rezultatele de excepție pe care le-a obținut la competiția FIRST TECH CHALLENGE, făcând onoare județului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, domnul Gheorghe Nichifor, a depus la Registratura Consiliului Judeţea Gorj, documentația privind nominalizarea echipei de robotică a Colegiului National ”Ecaterina Teodoroiu” TECHNOGODS, echipă care a reprezentat județul Gorj la FIRST Tech Challenge la București și România la Campionatul Mondial de Robotică FIRST Tech Challenge din SUA, obținând rezultate excepționale, pentru acordarea titlului ”GORJEANUL ANULUI” pentru anul 2017. TECHNOGODS este o echipă de robotică din cadrul Colegiului Național ”Ecaterina Teodoriu” din Târgu-Jiu, participantă de 2 ani la competiția FIRST Tech Challenge. Concursul, fiind noutate în România, a fost în primul an, cu siguranță dificil, echipa de robotică TECHNOGODS clasându-se pe locul 13 din 54, un rezultat foarte bun având în vedere că au participat echipe din toate județele țării. În sezonul II, desfășurat în România, au participat peste 90 de echipe din toată țara. Concursul a fost organizat în două etape: regională și națională. În cadrul etapei regionale echipa a ocupat locul IV, calificându-se pentru etapa națională. După participarea la etapa națională, cei zece elevi din cadrul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu s-au aflat printre cele patru echipe care au câștigat Competiția Națională de Robotică „First Tech Challenge“, desfășurată la București. După luni de muncă, timp în care şi-au proiectat robotul, (membrii echipei se întâlneau în medie de 4 ori pe săptămână și petreceau uneori chiar mai mult de 12 ore la studiu pentru a lucra la robot, fiind în continuă consultare cu mentorii), strădania lor a fost răsplătită, succesul la etapa națională a fost răsunător în România, TECHNOGODS fiind acum cunoscuți de o națiune întreagă.

Elevii Duiu Ion, Zoican Denis-Alexandru, Stamatoiu Liviu-Octavian, Popescu Dumitru Eduard, Dumitrescu Andrei, Udrescu Vlad Mihai, Nicola Maria Daniela, Rusu Ovidiu, Şandru Robert-Ştefan, Pîrvuleț Mihai Dumitru au mers, în perioada 25 – 28 aprilie 2018, la Detroit, unde a avut loc faza internațională a concursului. Echipa este coordonată de profesoara Mihaela Runceanu, director adjunct al Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, iar Alexandru Budin, informatician din Târgu Jiu, stabilit în Anglia, este cel de al doilea mentor al echipei. Programul intensiv de studiere a informaticii, la nivelul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“, a oferit posibilitatea echipei de robotică a Colegiului National ”Ecaterina Teodoroiu” TECHNOGODS să demonstreze nivelul înalt de pregătire pe care l-au primit în anii de studii liceale, prin stimularea laturii creative a personalității, dovedind însușirea unor abilități de lideri, devenind flexibili, independenți şi cu o mai mare disponibilitate către schimbările din jurul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com