Premieră după 1990: Specialiştii din energetică, interesaţi de termocentralele pe cărbune, din Gorj

Specialiştii în energetică îşi îndreaptă tot mai mult atenţia către Complexul Energetic Oltenia. De asemenea, studenţii din cele mai cunoscute universităţi româneşti vor să desfăşoare stagii de practică la colosul energetic din judeţul Gorj.

Complexul Energetic Oltenia a participat la conferinta cu tema “Cariera in industria energetica“, organizata de Societatea Inginerilor Energeticieni din Romania – SIER, Filiala Tineret, ce s-a desfasurat la Universitatea Politehnica din Bucuresti. In cadrul lucrarilor conferintei, a fost prezentata importanta vitala pe care CE Oltenia o are pentru siguranta Sistemului Energetic National, acoperind o cota de piata de cca 30% din consumul national de energie electrica, comparativ cu conditiile aleatorii de functionare a producatorilor de energii regenerabile. De asemenea, au fost prezentate planurile de viitor ale companiei, avand ca principale obiective respectarea conditiilor de mediu impuse, precum si eficientizarea procesului de productie.

Stagii de practică la CEO

„Tinand cont de faptul ca majoritatea participantilor a fost formata din studenti si absolventi ai Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, s-a pus accent pe metodologia desfasurarii stagiilor de practica in cadrul sucursalelor CE Oltenia. Compania isi mentine si chiar accentueaza disponibilitatea de a incheia conventii de practica si acorduri cadru pentru a asigura acces la baza materiala si a coordona stagii de pregatire practica pentru studenti. Stagiile de practica in cadrul CE Oltenia se solicita de catre institutiile de invatamant preuniversitar / universitar sau individual de catre studentii / masteranzii interesati. In anul 2017, spre exemplu, sucursalele CE Oltenia au asigurat derularea stagiilor de pregatire practica de specialitate pentru peste 100 de elevi si studenţi”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com