Potrivit administraţiei, taxa pe cifra de afaceri rupe din fondul de salarii din CEO

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a anunţat că are de achitat zeci de taxe anual, iar impozitul de 2% pe cifra de afaceri împovărează şi mai mult bugetul companiei. Şefii colosului energetic ar putea căuta scuze să nu fie majorate în mod substanţial lefurile, aşa cum au cerut sindicatele. Este vorba de o cerere de majorare de 45 de procente. Este cel mai mare procent de majorare salarială cerut de sindicate de la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia.

Şefii înşiră taxele, dar minerii şi energeticienii îşi fac treaba

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia şi-au făcut şi în 2018 treaba şi au produs atât catinitatea de lignit necesară, cât şi cantitatea de energie electrică. Prin urmare sindicatele susţin că oamenii trebuie plătiţi cu salarii decente, pe măsura muncii prestate.

Pe de altă parte şefii companiei se ascund şi în spatele faptului că Bugetul ţării nu a fost încă aprobat şi că nu se ştiu limitele în care se va încadra Bugetul propriu al CEO pe anul 2019. Cert este că se anunţă discuţii aprinse, cel puţin la Ministerul Energiei sau cel puţin aşa ameninţă unii lideri de sindicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com