Posibile restricții în alte localități din Gorj

Sunt posibile restricții și în alte localități din Gorj în care se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile. Măsura închiderii barurilor a fost deja luată la Ciuperceni, Mătăsari și de ieri la Alimpești, unde sunt peste 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Un număr mai mare de cazuri de COVID sunt la: Jupânești, Bumbești-Pițic, Telești, Prigoria, Săulești, Ionești și Tismana. În toate incidența este de peste 1,3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Măsurile luate la Alimpești de marți

Potrivit ISU Gorj, având în vedere că, în ultimele zile, la nivelul național s-a înregistrat o creștere progresivă a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, cu preponderență în anumite zone sau localități, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat ieri, 05 octombrie 2020, Hotărârea nr. 47 prin care au fost stabilite noi măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus, fiind actualizată lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din aceste zone, listă care intră în viguare începând cu 07 octombrie 2020. Totodată, prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, au obligația analizării modului de defășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.

De asemenea, la nivel județean a fost aprobată Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj nr. 29 din data de 05 octombrie 2020, prin care, în urma analizelor privind incidența cazurilor pe localități efectuate de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, ținând cont de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitatea Alimpești unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, începând cu data de 06.10.2020, se suspendă activitatea cu publicul a următoarelor instituții și operatori economici din localitatea Alimpești, după cum urmează:

  1. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
  2. Se suspendă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
  3. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
  4. Se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

Totodată, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj se menține închisă activitatea cu publicul a instituțiilor și operatorilor economici din localitățile Ciuperceni și Mătăsari.

În permanență, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor  cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com