Pompierii gorjeni caută salvatori voluntari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj relansează provocarea pentru toţi cei care vor să fie voluntari în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”.

Proiectul „Salvator din pasiune” a fost lansat la nivel naţional de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, iar anul acesta la nivelul judeţului Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj va derula din nou acest proiect structurat pe trei etape, astfel:

–           01-29.03.2018 – etapa de recrutare şi înscriere a candidaţilor;

–           30.03.2018 – 12.04.2018 – etapa de verificare a dosarelor;

–           13-20.04.2018 – etapa de încheiere a contractelor de voluntariat.

Reluăm, astfel, demersul de a găsi acele persoane care sunt pasionate de munca salvatorilor profesionişti şi care vor să se implice benevol, fără remuneraţie, în domeniul situaţiilor de urgenţă şi implicit să-şi pună în slujba semenilor priceperea, atunci când aceştia sunt încercaţi de viaţă.

Pentru a se alătura echipajelor noastre de intervenţie persoanele interesate trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apte din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

După parcurgerea unui program de pregătire sub atenta supraveghere a specialiştilor din cadrul instituţiei noastre, activităţile desfăşurate de voluntari alături de echipajele noastre vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajelor preventive, în funcţie de competenţele dobândite.

Dosarul candidatului trebuie să conţină:

– cererea de înscriere;

– cazierul judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

– copie după actul de identitate;

– avizul psihologic;

– actul doveditor al ultimelor studii absolvite, sau în curs de desfăşurare;

– adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;

– acordul părinţilor/tutorelui legal, după caz.

Detalii despre proiectul „Salvator din pasiune” pot fi găsite şi pe site-ul instituţiei noastre www.isugorj.ro (http://www.isugorj.ro/campania-salvator-din-pasiune/).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com