Polițiștii sparg din nou petrecerile din pandemie și spun că aplică amenzi

Polițiștii gorjeni, în colaborare cu reprezentanți din cadrul I.J.J. Gorj, I.S.U. Gorj, D.S.P. Gorj, D.S.V.S.A. Gorj, I.T.M. Gorj şi C.J.P.C. Gorj, sub coordonarea Instituției Prefectului, au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 56.000 lei. Toate entitățile implicate au acționat pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile cu ocazia prelungirii stării de alertă, de către organizării de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., organizate în saloanele, căminele culturale, restaurantele, barurile, cafenelele, precum și sălile de evenimente de pe raza județului Gorj. Cu această ocazie, au fost verificate peste 1.800 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu, fiind identificate două persoane care nu respectă măsura carantinării și aplicate sancțiuni în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 13.000 lei. Totodată, au fost efectuate controale în 84 de medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pensiuni și alte spații de cazare.

Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de evenimente private, în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții.

În cadrul activității, au fost desfășurate controale în 29 de sali de evenimente, 8 restaurante, 13 cafenele și alte 10 în corturi de evenimente, cluburi și terase, fiind constatate nereguli și aplicate 66 de sancțiuni contraventionale, cu o valoare totală de peste 41.000 lei.

De asemenea, au fost desfășurate 26 de activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor preventive, cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com